Özgür Özel: “Stratejik fabrikaları satanlar manav açmayı müjdeliyor”

Özgür Özel: “Stratejik fabrikaları satanlar manav açmayı müjdeliyor”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tanzim satış mağazaları ile ilgili Devlet ticaret yapmaz diyerek en stratejik fabrikaları satanlar manav açmayı müjde olarak veriyor” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gıda fiyatlarındaki artışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı tanzim satış merkezlerini eleştirdi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Özel, “Devlet ticaret yapmaz diyerek en stratejik fabrikaları satanlar manav açmayı müjde olarak veriyor” ifadelerini kullandı.

ozell.png

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü Aydın’da yaptığı konuşmada, “Başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde tanzim satış merkezleri kuracağız, üreticiden alıp maliyetine tüketiciye taşıyacağız” açıklamasında bulunmuştu.

İLK MERKEZ ANKARA’DA AÇILACAK

Yükselen gıda fiyatlarının önüne geçemeyen hükümet yeni bir kampanya başlatarak belediyelerde sebze ve meyve satışına başlanacağını açıkladı. Sebze ve meyve satışına başlayan ilk belediye ise Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu.

Ankara'daki Abdi İpekçi Parkı'nda kurulan tanzim satış noktasında, pazartesi gününden itibaren 7 çeşit sebzenin uygun fiyata satılacağı duyuruldu.

Hükümetin enflasyonu düşürmek için uyguladığı kampanyalara rağmen artan gıda fiyatları nedeniyle enflasyon istenilen seviyelere inmedi. 2019’un ilk verisine göre Ocak ayı enflasyonu yüzde 20,35 olarak gerçekleşti. Gıda enflasyonu ise yüzde 30.97 ile 2004’ten bu yana en yüksek seviyede çıktı. Yüksek enflasyon, vatandaşa en fazla mutfak masraflarındaki artış olarak yansıdı.

İlgili Haberler