Özgür Özel: “Trabzonlular en büyük cevabı meydanlarda verdi”

Özgür Özel: “Trabzonlular en büyük cevabı meydanlarda verdi”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Trabzonlular ve Karadenizli seçmenin, AKP'nin Pontus söylemlerine en büyük cevabı dün meydanları doldurarak verdiğinin altını çizdi.

CHP Grup Başkan Yardımcısı Özgür Özel, AKP’li isimlerin son günlerde Ekrem İmamoğlu’nun Trabzonlu olması nedeni ile kullandığı Pontus ve Yunan söylemlerine tepki gösterdi. AKP’nin ülkeyi birleştirici dili terk ettiğini belirten Özel, Trabzonluların bu söylemlere en büyük cevabı meydanları doldurarak verdiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

“Adayımız Ekrem İmamoğlu’nun Trabzonlu olması, Karadeniz’de büyük bir coşkuyla karşılanması, dün birkaç saat arayla yüz binlerin şehirleri doldurması birilerinin kimyasını bozdu, bozmaya da devam ediyor. “

“Esenler Belediye Başkanı ile başlayan ve Trabzonlu olmasından yola çıkarak Trabzonlulara ve Ekrem İmamoğlu’na Pontus benzetmeleri iktidar partisinin bu ülkeyi birleştirebilecek bir dili terk ettiğini İstanbul’u da kucaklamasının mümkün olmadığını gösteriyor. Dün Trabzon Meydanı’nındaki görüntüler hem Esenler Belediye Başkanı’na, Hem de Süleyman Soylu’ya verilen en iyi cevaptı. Süleyman Soylu’ya kim ne desin? Derse, hemşerileri der.  Trabzonlular Süleyman Soylu’ya VIP’de yaşananlarla değil, o koca meydanları doldurarak esas cevabı vermişlerdir, vermeye de devam edecekler.”

“Geçmişte hırsız dediler tutmadı, Pontus demeye başladılar. Bunun da İstanbul’da yaşayan Karadenizlilere ne büyük hakaret olduğunu hepimiz görüyoruz. İstanbul’dan 120 milletvekiliyle 39 ilçede çalışan bir partinin grup başkanvekili olarak söylüyorum: Sahadan aldığınız geri bildirim nedir dediğinizde en kuvvetli geri bildirim Karadeniz kökenli seçmenin bizim uşağa ayıp ettiler ifadesiydi. Sahadaki milletvekillerimizin Karadenizli seçmen çok tepkili Ak Partili olsa da tepkili. Evladımıza ayıp ettiler, yazık ettiler, yanlış yaptılar diyorlardı. O yanlışın 23 Haziran’da düzeleceğini dün başta Trabzon’da, Giresun’da ve Ordu’da gördük.”

“Bir yandan da bakanlık yapmış bir genel başkan yardımcısı… Ona verilen görev, aynı tahriki sürdürmek olacak ki, utanmadan, sıkılmadan Pontuslularla mücadele eden Topal Osman’ın Ak Parti Pontus’un da Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu açık ifadelerle söylemiş.”

“Bir yandan Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı böyle bir ayrıştırıcı dili kullanmak yok, bir dil sürçmesi oldu, birileri bunu köpürtüyor’ dedikten sonra partisinin genel başkan yardımcısı yanı zamanda da İstanbul Milletvekili olan Nurettin Canikli şöyle söylüyor: Topal Osman Ağa’nın Kurtuluş Savaşı döneminde Pontuslu Rumlara karşı verdiği mücadelenin bir benzerini şu anda yine biz torunları tarafından verilmesiyle karşı karşıyayız. Daha doğrusu böyle bir yükle, böyle bir sorumlulukla karşı karşıyayız. O zaman Topal Osman Ağa kime karşı mücadele vermişse, şimdi aynı projeyi hayata geçirmek isteyenlere kaşı, inşallah o projeyi akamete uğratmak için Giresunlularla mücadele etmeyi sürdüreceğiz.’ Eğer Canikli ile ilgili bir düzeltme, bir görevden alma duymayacaksak, herkes bilsin ki bu Ak Parti’nin kurumsal tavrıdır. Nurettin Canikli’nin düzeltilmeyen sözleri çok büyük hakarettir. Kökünü milli mücadeleden alan bir parti olarak partimizi cumhuriyetin karşısında olanlarla eşleştirmeye çalışanları kınıyoruz.”