Özgür Özel: "Yıldırım'ın oturum yönetmesine izin vermeyiz"

Özgür Özel: "Yıldırım'ın oturum yönetmesine izin vermeyiz"
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak açıklanan Binali Yıldırım'ın, Meclis'te grup yönetmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen törende TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. Adaylığının kesinleşmesinin ardından Yıldırım'ın Meclis Başkanlığı görevine devam edip etmeyeceği tekrar gündeme geldi.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Yıldırım'ın İBB Başkan adayı olursa görevinden istifa etmesine gerek olmadığını söylemişti. Yıldırım da geçtiğimiz çarşamba günü yaptığı açıklamada "İstifa tartışmaları benim dışımda, konu kapanmıştır diye düşünüyorum" demişti.

"ENGEL OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Yıldırım'ın adının açıklanmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Aday olduğu için Meclis'te oturum yönetemez. Elimizden gelen tüm imkanlarla fiilen engel olmaya çalışacağız" dedi.

Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"Binali Yıldırım ya İBB Başkan adayı olacak ya da Meclis Başkanı, hukuki açıdan bütün imkanlarımızı kullanacağız. YSK, Anayasa Mahkemesi ve İdare Mahkemesi'ne başvuracağız. Şu anda bu başvuruların nasıl olacağını arkadaşlarımız inceliyor."

İlgili Haberler