Özgür Özel’den AKP’li vekillere sert tepki

Özgür Özel’den AKP’li vekillere sert tepki
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’li vekillerin termik santral oylamasında evet oyu vermesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yasayı veto ettiği için teşekkür etmesine tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilen ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın veto ettiği termik santral düzenlemesiyle ilgili konuştu. AKP grubunun Meclis’te düzenlemeye kabul oyu vermesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a düzenlemeyi veto ettiği için teşekkür etmesine tepki gösteren Özel, “ Burada bir gerçek var. AKP’ye gönül verenler bilsin ki, AKP’nin Meclis grubu, onu destekleyen medya organları ve partiyi şeklen yöneten yetkili kurulların hepsi de ; bir sabah Recep Tayyip Erdoğan kalkarsa ve 2 kere 2 5 derse AKP grubunun yapacağı açıklama ‘Reis, kerrat cetvelindeki hatayı düzeltti’ olur” şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Meclis’te düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarından satır başları şöyle:

"AKP grubunun bir kararı verme durumunda doğruyu tercih etme durumunun olmadığını Naci Bostancı itiraf ediyor. Bu grup, grup başkanvekili hangi parmağı kaldırırsa, o parmağı kaldırır. Bu gurp, önlerde koşturan vekilleri neyi bağırsa ona oy basarlar. Kabul derse kabul basarlar, ret derse ret basarlar. Bu grup, grup başkanvekilinin parmağına baka, O da Saray’dan gelecek işarete bakar. En akılcı önerileri, en halktan yana teklifleri bile Saray’a danışmadan karara bağlayamazlar, Saray en derse onu yaparlar.

Burada bir gerçek var. AKP’ye gönül verenler bilsin ki, AKP’nin Meclis grubu, onu destekleyen medya organları ve partiyi şeklen yöneten yetkili kurulların hepsi de ; bir sabah Recep Tayyip Erdoğan kalkarsa ve 2 kere 2 5 derse AKP grubunun yapacağı açıklama ‘Reis, kerrat cetvelindeki hatayı düzeltti’ olur. 2 kere 2 5 dediğinde Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin bütün yetkili ağızları, ‘Cehape döneminden kalan bir hatadan kurtulduk, çarpım tablosunu reisimiz düzeltti’ derler. Ve o kadar çok 2 kere 2 5 derler ki, ülkenin en yetişmiş beyinleri kendi bildiklerinden şüphe duyar hale gelirler. Ellerindeki medya gücüyle, manşetleriyle, son dakika haberleriyle yanlışı doğru gibi göstermeye çalışırlar.

10 gün önce  bir yanlışı doğru gibi belli ettiler, 10 gün sonra, çocukların zehirlenmesine, kanser hastalığına, KOAH riskine kalkan eller, 10 gün sonra reisin çevreciliğini alkışlamakla meşguldüler. Bu, yasama görevini yürüten ama vicdanen, şeklen ve beynen Saraya tamamen bağlı olanların bu ülkeye kazandıracağı bir şey olmadığını gösteriyor. Bu hal, siyasi şizofreni halidir. AKP’yi, başta genel başkanlarını ve Meclis grubunu bu ikircikli durumu medya gücüyle anlatmaya zorlandıkları için seçmenlerine şikayet ediyoruz. Sizin çocuklarınızın hasta olmasını duyup da dinlemeyenler, santrallerin sahiplerinden gece telefon alıp fırça yiyorlar."