Özgür Özel'den Binali Yıldırım'a tepki: "Her saniyesi suç işliyor"

Özgür Özel'den Binali Yıldırım'a tepki: "Her saniyesi suç işliyor"
Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın istifa etmeden partisinin belediye başkan adayı olmasıyla birlikte başlayan tartışmalar devam ediyor. Katıldığı bir televizyon programında istifa edeceği zamanı bildiren Yıldırım'a CHP'den tepki geldi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın CNN Türk'te katıldığı bir programda AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduktan sonra istifa edeceğini açıklamasının ardından, CHP'den bu istifa duyurusuna ilişkin ilk tepki Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Özel,  “O koltukta oturtmayız, Anayasayı çiğnetmeyiz dedik dinlemedi. Binali Yıldırım az önce istifa edeceğini açıkladı… Milletin aklıyla alay etmeye, Göz göre göre yalan söylemeye, Çamura yatmaya, değdi mi? Binali Yıldırım, “İstifa edeceğim ama zamanı var” Yani, “Anayasayı biraz daha çiğneyeyim ne olacak” diyor. Binali Bey! O koltukta oturduğun her saniye anayasayı ihlal suçuna devam ediyorsun. Bu işgalciliktir, aymazlıktır, suistimaldir” ifadelerini kullandı.

1-20190130084935.jpg

2-20190130084945.jpg

 

İlgili Haberler