Özgür Özel'den, Erdoğan'a Akar cevabı: "Hodri meydan"

Özgür Özel'den, Erdoğan'a Akar cevabı: "Hodri meydan"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özgür Özel ve Hulusi Akar arasında geçen tartışmaya ilişkin, sözlerince cevap veren CHP Grup Başkanvekili Özel, "Susturamadıklarına karşı majestelerinin yargısını harekete geçirmeye çalışıyor. Hodri meydan diyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bütçe görüşmelerinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la yaşanan tartışmayla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar o dilden anlar. Önce tazminat ardından ceza” sözlerine yanıt verdi. 

Özel, “Susturamadıklarına, sindiremediklerine karşı majestelerinin yargısını harekete geçirmeye çalışıyor. Hodri meydan diyoruz. Halep oradaysa arşın burada" ifadelerini kullandı.

CHP’li Özel, Meclis’te yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:

"Ülkeyi yöneten tek adam, parlamentodaki bütçe görüşmelerinde bütün parlamentoyu işlevsiz kılma, yok etme, hiçe sayma çabalarına karşın parlamentonun ilgi odağı olmasından, CHP’nin yaptığı muhalefetten son derece rahatsız. Bakanları, yardımcısı, kendisi baş edemedi. Şimdi savcısı, hakimiyle bizi susturmaya çalışıyor. Şunu bilsin; durmayacağız, sinmeyeceğiz, korkmayacağız, bir adım da geri adım atmayacağız. Recep Tayyip Erdoğan, bunu böyle bil! Bir adım geri atmayacağız. Senden korkmuyoruz. Senin tavrından dolayı bir adım da geri durmuyoruz.

Söylediklerimizin hangisinde hakaret var. Tazminat dediğin hakarete olur. Suç varsa ceza olur. Söylediklerimizin hangisi suç. Bir suç varsa bizim söyleyip de Hulusi Akar’ın içinden çıkamadıkları, söyledikleri suçtur. Neden rahatsız oldu? Biz dedik ki Hulusi Akar silah arkadaşlarının yanına gitmedi. O da şahitler gösterdi, “Gittim” dedi. Şahitler “Görev yeri bizim hapishaneydi, bir tek oraya geldi, beşine gitmedi” dedi. Hulusi Akar ziyaretlerini savunabildi mi? Recep Tayyip Erdoğan savunmaya çalışıyor. Yazıklar olsun rejiminize, sisteminize, hepinize. Bunların hesapları teker teker sorulur.

Yargı elinde, savcı, hakim elinde. Hodri meydan. Gücün yetiyorsa, Özgür Özel’e açtır davayı. Gücün yetiyorsa ver hapis cezasını. Senden korkmuyoruz. Biz korkarsak senin karşında Türkiye diz çöker. Biz de ayaktayız. Türkiye de ayakta, sana meydan okuyoruz."

İlgili Haberler