Özhaseki'den yakın korumasının ablasına büyük kıyak!

Özhaseki'den yakın korumasının ablasına büyük kıyak!
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yeni yerel yönetimler yasasının, belediye başkanlarının yakınlarını işe almasını önleyeceğini açıklamıştı. Ancak, Özhaseki'nin yakın korumasının ablasının, AKP'li belediyede işe başladığı ortaya çıktı.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, hazırladıkları yerel yönetimler yasa taslağında belediye başkanlarının akrabalarını işe almasının önüne geçecek bir madde olacağını açıklamıştı. 

Özhaseki, yaptığı açıklamada "kimsenin eş-dost ve yakınları başta belediyeler olmak üzere kamu da işe alınmayacak" derken, yakın koruması Hakan Kumru’nun ablası Funda Altunbaş'ın, önce Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde işe başlatıldığı, sonra da AKP'li Talas Belediyesi’ne geçtiği ortaya çıktı.

Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde işe başlatıldıktan sonra AKP'li Talas Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne geçişi yapılan Özhaseki’nin yakın koruması Hakan Kumru’nun ablası Funda Altunbaş'ın, yeni oluşturulan Başkan Mustafa Yalçın’ın “Sosyal Medya Sorumluluğu” görevine getirildiği öğrenildi.