Öztürk: Türk kadını girdiği her mücadeleyi kazanır

Öztürk: Türk kadını girdiği her mücadeleyi kazanır
Kadın Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Av. Hilal Gültepe Öztürk, "5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması ve Dünya Kadın Hakları Günü" nedeniyle yönetim kurulu adına bir deklarasyon yayınladı.

Av. Hilal Gültepe Öztürk imzasını taşıyan deklarasyonda şu ifadeleri kullandı:

"Binlerce yıl önce, Türk toplum yapısının kilit taşı olan kadının, sahip olduğu hakları, binlerce yıl sonra çöken bir imparatorluğun arta kalan küllerinden kurduğu devlet iradesiyle, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını kazandırarak, medeniyet dönüşümünü sağlayan Mustafa Kemal Atatürk''e minnettarlığımızı bir kez daha beyan ve ilan ediyoruz.

Sahip olduğumuz maya, kadın hakları konusunda tarihten aldığımız güç ile mücadele azmimizi ve irademizi devam ettirmek için bizlere yol göstermektedir.

“TÜRK KADINI HİÇBİR MÜCADELEDE YENİLMEMİŞTİR”

Yürüdüğümüz yolda önümüze çıkarılan engeller, aynı zamanda millet olma bilince yönelik bir tehdit olduğu için, bizleri yola devam etmek hususunda daha da cesaretli daha da şevkli hale getirmektedir.

Ve bilinmelidir ki, Türk kadını girdiği hiçbir mücadelede yenilmemiştir.

Bu hislerle, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları ve Türk Kadınının seçme ve seçilme hakkının millet iradesinin tecelli ettiği TBMM''de tanınmasının yıldönümü kutlu olsun.

Kamuoyuna saygıyla…."