Öztürk Yılmaz CHP'den ihraç edildi!

Öztürk Yılmaz CHP'den ihraç edildi!
Türkçe ezan çıkışıyla gündeme oturan CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, partiden ihraç edildi. Kararın ardından Yılmaz'dan açıklama geldi.

Türkçe ezan çıkışıyla gündeme gelen ve disipline sevk edilen CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, daha sonra parti ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı açıklamaların ardından 'kesin ihraç' talebiyle ikinci kez disipline sevk edilmişti.

Yılmaz'ın, partiden ihraç edildiği duyuruldu.

ÖZTÜRK YILMAZ'DAN İLK AÇIKLAMA

Kararın ardından açıklama yapan Öztürk Yılmaz, şöyle konuştu:

"Açıkça söyleyeyim; Bazıları diyor ki AKP yargıya siyasi müdahalede bulunuyor diyorlar. Peki birileri de disiplin kuruluna talimat veriyor. Siz düşünebiliyor musunuz bu kadar hukuk okumuş arkadaşlarımız daha disiplin kurulundan gelen maddelerin doğru oturtulmasını becerememiş. Merak etmeyin arkadaşlar bu karar yargıdan dönecektir. 

Asıl açıklamamı bu süreç içinde sizlerle paylaşacağım. Hiçbir yere gitmiyoruz, bağımsız olarak devam edeceğiz. herhangi bir siyasi partiye yamanmak gibi bir düşüncemiz asla olamaz. Beni partiden bu şekilde partiden ihraç edenleri de millet ihraç edecek.

Ben ihanetin her türlüsünü gördüm. Yaptığım mücadeleden dolayı onurluyum, gururluyum. Şunu da açıkça söyleyeyim CHP seçmenlerine saygım sonsuz, başarılı olmalarını da can-ı gönülden isterim. Umudun ışığı sönmez."

İlgili Haberler