Özür dilemesini de bilirim

Özür dilemesini de bilirim

Önceki gün, "İçişleri Bakanlığı''na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı''nın ihalesini 3,8 milyon dolara MRD Bilişim A.Ş kazandı. Ancak iptal edilerek 2. olan Oğuzhan Asiltürk''ün yeğeni Cemal (Doğrusu Celal) Forte Şirketine verildi" diye yazdım.

Önce Celal Asiltürk gönderdiği mesajda dedi ki;

-              "Söz konusu ihaleye firmamız dahil 7 firma katılım sağlamış. Mesleki ve teknik yeterliliklerin istendiği ön değerlendirme aşamasını geçtikten sonra sözlü fiyat eksiltme yöntemi ile kurum pazarlık yapmış, firmamız ihalede ikinci olmuş ve ihaleyi kaybetmiştir. İhale MRD Bilişim firmasında kalmış ve bildiğimiz kadarı ile kurum adı geçen firma ile sözleşme imzalamıştır. 13 Kasım 2020 tarihinde kurumda yapılan tüm ön değerlendirme ve fiyat görüşmeleri ihale salonuna girişten itibaren kurum tarafından kamera kaydı ile kayıt altına alınmıştır.

-              Firmamızın adı geçen kurum ile eski veya yeni herhangi bir aktif sözleşmesi veya aldığı ihale yoktur. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz"

Aynı gün Jandarma Genel Komutanlığı resmi web sayfasından şu açıklamayı yaptı:

*             Basın açıklaması:

"1. 17 Haziran 2021 tarihinde Yeniçağ Gazetesinde Orhan UĞUROĞLU tarafından yazılan köşe yazısında ve aynı köşe yazısı kaynak gösterilerek bazı basın yayın organlarında, "İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığının yaptığı bir ihale kısa süre önce sonuçlandı. … Bu ihaleyi yaklaşık 10 yıldır MRD bilişim şirketi kazanıyordu ki, son ihaleyi de 3,8 Milyon dolar vererek kazandı. Ancak ne olduysa oldu… Süleyman Soylu''nun İçişleri Bakanlığı, ihaleyi kazanmasına rağmen MRD Bilişim Şirketini diskalifiye etti…" şeklinde iddialar yer almıştır.

2. Bahsi geçen ihale, Jandarma İstihbaratının teknik altyapı donanım güncellemesi için üç yılda bir düzenli olarak yapılan bir ihaledir. 2020 yılı Kasım ayında yapılan ihaleye katılması için (9) firmaya davetiye mektubu gönderilmiş, ihale günü istekli (7) firma ihaleye iştirak etmiş, teknik şartnameye göre yapılan kontroller neticesinde ihale şartlarını karşılayan, aralarında MRD Bilişim Şirketi ve Forte Bilişim Şirketinin de olduğu  (4) firma ile ihale sürecine devam edilmiştir. İhalenin devamında fiyat iyileştirilmesi kapsamında açık eksiltme usulüne geçilerek firmalardan fiyat tekliflerini düşürmeleri istenmiştir. Açık eksiltmenin 28''inci turunda diğer firmaların ihaleden çekilmesiyle 3.780.000,00 ABD Doları ile en iyi teklif veren MRD Bilişim Şirketi ihaleyi kazanmıştır. Akabinde aynı firma ile yapılan pazarlık sonucunda ihale; 2.430.714,26 ABD Doları tutar karşılığında MRD Bilişim Şirketinde kalmıştır.

3. Sonuç olarak, 4 Aralık 2020 tarihinde MRD Bilişim Şirketi ile sözleşme imzalanmış, Forte Bilişim Şirketi ile herhangi bir anlaşma imzalanmamıştır.

4. Köşe yazısı ve haberlerde iddia edildiği gibi, İçişleri Bakanlığınca MRD Bilişim Şirketinin diskalifiye edilmesi ve ihalenin Forte Bilişim Şirketine verilmesi gibi bir husus kesinlikle söz konusu olmayıp, iddia edilen hususlar tamamen asılsız ve iftira niteliğindedir.

5. Söz konusu asılsız iddiaların Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan ihalelerde usulsüzlük yapılıyormuş izlenimi yaratmak, bu vesileyle kamuoyunu yanıltmak ve kamuoyu nezdinde Jandarma Genel Komutanlığı''nın saygınlığına gölge düşürmek maksadıyla yazıldığı değerlendirilmektedir. Bu asılsız iddiaları ileri sürenler hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

*             Özür

Değerli okurlarım,

Haber kaynağıma duyduğum güven neticesinde ihale sonucu hakkında hiç kimseye iftira atmadım ancak "yanlış" bilgi verdiğim için;

1-            İçişleri Bakanlığı''ndan,

2-            Jandarma Genel Komutanlığı''ndan,

3-            Celal Asiltürk ve Forte firmasından,

4-            Değerli okurlarımdan özür dilerim.

Ancak yazımda vurguladığım "FETÖ" konusu vardır ki Jandarma Genel Komutanlığı bu konuda tek kelime etmemiş.

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları