Özyeğin Üniversitesi’nin kurucu rektörü “Acınası bir durum” olarak niteledi: Atanan rektörlerin makalesi yok

Özyeğin Üniversitesi’nin kurucu rektörü “Acınası bir durum” olarak niteledi: Atanan rektörlerin makalesi yok
Özyeğin Üniversitesi Kurucu Rektörü Erhan Erkurt, son yapılan atamalarla rektör olan 6 ismin endeksli dergilerdeki toplam makale sayısının 3 olduğunu belirterek 4 rektörün ise hiç makalesinin olmadığını söyledi.

Özyeğin Üniversitesi Kurucu Rektörü Erhan Erkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla çeşitli üniversitelere atanan 6 rektörle ilgili şok ifadeler kullandı. Erkurt, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda atanan 6 rektörün endeksli dergilerde toplamda 3 makalesinin olduğunu belirterek, 4 rektörün ise hiç makalesinin olmadığını söyledi.

Erhan Erkurt’un yaptığı paylaşım şöyle:

Bu YKS gürültüsü arasında son yapılan rektör atamaları kayboldu. 6 rektörün endeksli dergilerde toplam makale sayısı 3! 4 yeni rektör sıfır makaleli! Biz liyakat dedikçe makalesiz rektörler gelmeye devam ediyor. Sonra neden ilk bilmemkaçta üniversitemiz yok...

Dünyanın saygın üniversitelerinde Yardımcı Doçent bile olamayacak kişiler rektör yapılıyor. İnanılır gibi değil. Bu ülke için üniversiteler bu kadar mı değersiz? "Atanabilir" bulduğunuz akademisyenler arasında hiç mi endeksli dergilerde 5-10 makalesi olanı yok? Acınası bir durum.

Bugün ve yarın 2.5 Milyon genç aylardır hazırlandıkları üniversite sınavı için saatlerce ter dökecek. Hayalini kurdukları üniversitelerin birçoğunun rektörlerinin bir tek endeksli dergi makalesi bile yok. Çok acı...

Sayın meslektaşlarım: Eğer düzgün bir üniversitede Prof olmak için yeterli sayı ve kalitede yayınınız yoksa, size gelen rektörlük teklifini kabul etmeyip araştırmalarınıza ağırlık vermenizi öneririm. Kalifiye olmadığınız işi kabul etmek iyi bir kariyer adımı değildir.

erhan1.jpgerhan2.jpgerhan3.jpgerhan4.jpg

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak 6 üniversiteye rektör atamıştı. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Fuat Erdal, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Metin Aksoy, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Semih Aktekin, Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Doğuş Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Turgut Özkan getirilmişti.

İlgili Haberler