Dolgun maaş vaadiyle kaçırıp fidye istediler

Dolgun maaş vaadiyle kaçırıp fidye istediler
İstanbul’da Pakistan uyruklu iki kişi dolgun ücret vaadi verdikleri hemşehrilerini İstanbul’a getirdikten sonra kaçırıp fidye istediler.

Sabah’ta yer alan habere göre, İstanbul’da Pakistan uyruklu iki fidyeci hemşehrilerini kaçırıp fidye talep ettiler. Soruşturma, Pakistan uyruklu Qandeel Abbas''ın 20 Temmuz Pazartesi sabahı 05.00 sıralarında Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü''ne başvurmasıyla açıldı. Qandeel Abbas, kardeşi Moazzam Bilal Abbas''ın kaçırıldığını ve kendisinden fidye istendiğini söyledi.

POLİSLER HAREKETE GEÇTİ

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü''ne bağlı Asayiş Büro Amirliği Polisleri inceleme başlattı. Fidyecilerin kimlikleri tespit edildi. Esenyurt Asayiş Büro Amirliği Polisleri, kaçırılan mağdur Moazzam Bilal Abbas''ın yakın akrabaları gibi fidyecilerle konuşarak anlaşma sağladı. Adres belirlendi. Esenyurt Balık Yolu Mahallesi 478 Sokak üzerinde fidyecilerin adresine giden Esenyurt Asayiş Büro Amirliği Polisleri kapıyı çaldıklarında daireden bağırma ve çığlık sesleri yükseldi.

TOPLAM 14 REHİNE KURTARILDI

Kapı kırılarak adrese baskın yapıldı. Darp edildiği ve zorla alıkonulduğu saptanan mağdur Abbas, fidyecilerin elinden kurtarıldı. Pakistan uyruklu fidyeciler M.T. ve M.R. yakalanarak gözaltına alındı. Adreste bulunan ve ülkemize kaçak yollardan girdikleri saptanan Pakistan uyruklu 13 rehine de kurtarılarak muhafaza altına alındı.

“BEN DE KAÇIRILDIM”

Rehineler adresteki dolaplardan çıktı. Bir dolapta bulunan fidyecilerden biri utanmadan "Ben de kaçırıldım" dedi. İki fidyecinin; hemşehrileri olan Pakistan uyruklu mağdurları dolgun ücretlerle iş bulma vaadiyle İstanbul''a getirdikleri ve alıkoyarak ailelerinden fidye istedikleri iddia edildi. "Yağma, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Fidye" suçlarından ötürü haklarında yasal işlem yapılan iki fidyeci Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü''nden adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine yerleştirildi. Kaçak oldukları tespit edilen toplamda 14 rehine sınır dışı edildi.