Pakistan’da apartman çöktü: En az 3 ölü...

Pakistan’da apartman çöktü: En az 3 ölü...
Pakistan'da 3 ailenin yaşadığı 4 katlı binanın çökmesi sonucu 2 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 3 kişi de kurtarıldı. Yetkiller en az 30 kişinin de yıkıntının altında kaldığını aktardı.

Polis ve kurtarma görevlileri, ülkenin güneyindeki Karaçi kentinde yaşanan olayda çöken 4 katlı binanın 30 yıllık olduğunu ve çökmenin sabah 07.00 sıralarında meydana geldiğini belirtti.

Yerel medyaya açıklama yapan Sindh Eyaleti Çalışma Bakanı Gulam Murtaza Baloç, 20 kişinin yaşadığı binada hayatını kaybedenlerden birinin binanın sahibi olduğunu ifade etti.

İlk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğünü, ikisi çocuk 3 kişinin ise enkazdan canlı çıkarıldığını söyleyen Baloç, sokağın dar olması ve çevrede vatandaşların toplanması nedeniyle iş makinelerinin çalışmalara geç katıldığını kaydetti. Enkazda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri 30 kişinin binanın yıkıntıları arasında kalmasından endişe ettiklerini belirtti. Yaralı olarak kurtarılan 3 kişi hastaneye götürüldü. Sindh Valisi İmran Ismail, kurtarma çabalarını hızlandırmak için talimat verdi.