Pakistan'da yolcu uçağı düştü

Pakistan'da yolcu uçağı düştü
Pakistan'da Lahor-Karaçi seferini yapan bir yolcu uçağının Karaçi Havalimanı yakınlarında bir yerleşim alanına düştüğü bildirildi.

Lahor-Karaçi seferini yapan Pakistan Havayollarına ait bir yolcu uçağı, Pakistan'daki Karaçi Havalimanı yakınlarında bulunan yerleşim yerine düştü. Uçağın, Jinnah Uluslararası Havaalanı'na inmeyi planladığı aktarıldı.

20 milyon nüfusu ile ülkenin en büyük şehri olan Karaçi'den gelen ilk görüntülerde uçağın, düştüğü bölgede patlaması sonucu birçok bina ve aracın hasar gördüğü ve bölgeye itfaiyenin sevk edildiği görülüyor.

Pakistan Uluslararası Havayolları sözcüsü, kazayla ilgili yaptığı açıklamada uçakta 91 yolcu ve 8 mürettebatın bulunduğunu bildirdi.

AP'de yer verilen bilgiye göre; Karaçi belediye başkanı Wasim Akhtar, kazada yolculardan kurtulan olmadığını açıkladı.

Yerel medyada yer alan haberlerde, uçağın pilotunun kaza öncesinde kuleyle irtibata geçerek birkaç kez teknik arıza uyarısı verdiği, ardından uçağın radardan kaybolduğu belirtildi.

Karaçi'deki Havalimanı yakınlarında evlerin üstüne çakılan uçağın modeli, Airbus A320. Airbus, kaza hakkında yorum yapmadı.

Pakistan ordusu bölgeye arama kurtarma ekibi gönderirken, ülkede acil durum kodu verildi.

TÜRKİYE'NİN PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mustafa Yurdakul, düşen uçakla ilgili açıklamalarda bulundu. Yurdakul'un açıklamaları şöyle:

Dost Pakistan halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Pakistan iç hat seferinden bahsediyoruz. Yaklaşık 1,5 saat önce iniş yaptığı sırada, bir yerleşim yerinin üzerinde düşüyor. Uçakta basına yansıyan bilgilere göre 91 yolcu ve 8 mürettabat var.

Bunlardan ne kadarının kurtulduğu ve ne kadarının vefat ettiği konusunda teyitli bilgi yok. Ancak bazı kurtuluş haberleri de var. Yine sosyal medyada dolaşan bir yolcu listesi var. Orada şöyle bir göz attık.

Vatandaşımız olduğunu düşünebileceğimiz birisi var mı diye, o liste üzerinden konuşursak yok gibi görünüyor. Ama bu bizim için yeterli bir bilgi değil. Türk vatandaşlığını kazanmış üçüncü ülke vatandaşları da olabilir. Biz şu anda sahada yetkililerle temas halindeyiz. Ve bu uçuşta Türk olup olmadığı konusunda teyitli bilgiyi almaya çalışıyoruz.'

ÇAVUŞOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "kardeş Pakistan’da Karaçi Havalimanı yakınlarına bir uçağın düştüğünü büyük üzüntüyle öğrendiğini" belirtti.

Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Pakistan vatandaşlarına başsağlığı dileyen Çavuşoğlu, "Dost ve kardeş Pakistan’ın acısı bizim acımızdır." ifadelerini kullandı.

3dbbf31d0bf500c50f4efbcb660a0dcb.jpg4eef78e188472ddaa41128cfdf12cab4.jpg5312.jpg27246ecec2ea540906c2796767693955.jpg

İlgili Haberler