Pakize Akbaba: "Oğlum üzülecek mi onu düşünüyorum"

Pakize Akbaba: "Oğlum üzülecek mi onu düşünüyorum"
“Cumhurbaşkanına hakaret ettiği" iddiasıyla hakkında 4 yıl hapis istemiyle dava açılan Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, Yeniçağ’a konuştu.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan 4 yıl hapsi istenen Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, perşembe günü hakim karşısına çıkacak. Ankara Adliyesi’nde görülecek olan dava, saat 10.00’da başlayacak.

2017’de yaptığı bir konuşma nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaretle suçlanan Pakize Akbaba, hakkında açılan dava ile ilgili Yeniçağ’a konuştu.

Açılan davanın başının tacı ve madalyası olduğunu belirten Pakize Akbaba, “Çünkü kaç senedir vatan için mücadele ediyorum. Benim çocuğumun geri gelmeyeceğini biliyorum. Başka şehitler gelmesin diye mücadele ediyorum. Ama ne yazık ki her gün şehit geliyor. İçimiz yanıyor, gözyaşımız kurumuyor.” dedi.

“HÂKİM BANA OĞLUN ŞEHİT OLDUKTAN SONRA NELER ÇEKTİN Mİ DİYECEK”

Akbaba sözlerini şöyle sürdürdü; “Merak ettiğim şey şu; hâkim bana ne soracak? ‘Oğlun nerede şehit oldu’ mu diyecek? ‘Kaç kurşunla şehit oldu’ mu diyecek? ‘Oğlun şehit olduktan sonra neler çektin’ mi diyecek? ‘Adalet senin için ne yaptı’ mı diyecek?

“FETÖ’CÜLER ÇIKIYOR, PAKİZE ANA YARGILANIYOR”

“Düşünün, FETÖ’cüler çıkıyor suçlu ve günahkâr olduğu halde. Pakize ana ise yargılanıyor. Ben bunu şaşkınlıkla karşılıyorum. Beni zindanlara da atsalar umrumda değil. Çünkü ben suçsuzum. Suçlular ise dışarı çıkıyor. Dünyanın neresinde var ve Türkiye’de tarihin neresinde var bir şehit anasını yargılamak? Kınıyorum, yazıklar olsun diyorum.“

“ŞEHİT OĞLUM ÜZÜLECEK Mİ BEN HÂKİM KARŞISINA ÇIKINCA, ONA ÜZÜLÜYORUM”

Tedirgin değilim ama üzgünüm. Şu sebeple üzülüyorum; acaba şehit oğlum Ayhan üzülecek mi ben hâkim karşısına çıkınca, ona üzülüyorum. Acaba benim şehidim hakkını helal edecek mi onlara? ‘Siz utanmıyor musunuz, benim annemi hâkim karşısına çıkarıyorsunuz’ diyor biliyorum. Onun için üzülüyorum. Yoksa başka bir şey umrumda değil. Koskoca paşaları içeri attılar, o yüzden yadırgamıyorum bana dava açılmasını. Ama sözümden dönmeyeceğim, davamdan da dönmeyeceğim. Susmayacağım da. Çünkü ben doğruları konuşuyorum. Gideyim bir lokma için Saray’ın köşesinde boyun mu bükeyim? Ben adalete güveniyorum. Hâkimlere de savcılara da dua ediyorum. ‘Allah’ım sen bunları özgürlüğüne kavuştur’ diye. Çünkü kollarına zincir vurulmuş, kalemine de kilit vurulmuş. Bunlar çözülsün diyorum. Zaten hukuk özgür olsa, bu gibi şeyler olmaz.