Paksitan'da ölü sayısı 72 oldu! Saldırıyı onlar üstlendi!

Paksitan'da ölü sayısı 72 oldu! Saldırıyı onlar üstlendi!
Pakistan'ın Lahor bölgesinde bir parkta dün düzenlenen intihar saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 72 kişinin öldüğü ve 300'den fazla yaralının olduğu bildirildi. Canlı bombanın çantasında çıkanlar ise şoke etti!

Pakistan'ın Lahor bölgesinde bir lunaparkta dün düzenlenen intihar saldırısını Taliban bağlantılı Cemaat-ül Ahrar örgütü üstlendi. Canlı bomba 20 kilo patlayıcı ve çivilerle dolu çanta ile kendini havaya uçurdu.

Pakistan gazetesi Daily Times'ın haberine göre saldırgan, Paskalya tatilini Pakistan'ın doğusundaki Lahor kentindeki gülşen-i İkbal Parkı'nda geçiren, aralarında kadın ve çocukların da olduğu yüzlerce insanın arasına karışarak kendini patlattı.

Taliban bağlantılı örgütün sözcüsü Ehsanullah Ehsan da, Pakistan gazetesi Express Tribune'e, Paskalya'yı kutladıkları sırada Hristiyanlara saldırdıkları açıklamasını yaptı.

Times of India gazetesinin haberinde, saldırganın Hristiyanları hedef almış olabileceğini belirtildi. Aynı habere göre, bazı polis kaynakları ise, asıl hedefin çocuklar olduğunu söyledi.

Lahor, Pakistan'ın en büyük ve zengin eyaleti olan Pencab'ın yönetim merkezi olarak biliniyor.