Pamukkale'ye 11 günde rekor ziyaret

Pamukkale'ye 11 günde rekor ziyaret
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'yi, yılın ilk 11 gününde 6 bin 850 kişi gezdi. Pamukkale'ye gelen yerli ve yabancı turistler, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirlerine uyarak ziyaretlerini gerçekleştirdi.

AA'da yer alan habere göre, Denizli'de bulunan Pamukkale Travertenleri yılık ilk günlerinde ziyaretçi akınına uğradı.

Dört mevsim ilgi gören beyaz cennet, yeni yılda da ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam eden Pamukkale ile ilgili konuşan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Turhan Veli Akyol, "Turizmi canlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. İlk 11 günlük süreçteki ziyaretçi sayısı, ilerleyen dönem için güzel bir rakam gibi gözüküyor. Pamukkale'de geçmiş yıllar kadar olmasa da gözle görülür şekilde yoğunluğun yaşanması sevindirici." diye konuştu.

Rusya'dan gelen Anastasia Alane ise Pamukkale'ye ilk kez geldiğini ve çok güzel bulduğunu anlatarak, "Burası muhteşem bir yer. Türkiye salgınla mücadelede güvenilir yerler arasında yer alıyor. O yüzden buraya korkmadan geliyoruz." dedi.

İzmir'den gelen Betül Kara da travertenlerin beyazlığına hayran kaldığını anlatarak, "Geldik, gezdik gidiyoruz. Ama gitmek biraz üzüyor. Çünkü gerçekten güzel bir yer." ifadelerini kullandı.