Pankek nasıl yapılır. Pankek tarifi. Pankek için gerekli malzemeler?

Pankek nasıl yapılır. Pankek tarifi. Pankek için gerekli malzemeler?
MasterChef Türkiye’nin bugün yayınlanacak yeni bölüm fragmanında şefler yarışmacılardan pankek yapmalarını istiyor. Peki, Pankek nasıl yapılır. Pankek tarifi. Pankek için gerekli malzemeler? Detaylar haberimizde…

Pankek hızlı ve lezzetli tatlı tariflerinin başında geliyor.  Kahvaltı ya da çay sohbetlerinin yanında balla, çikolatayla, reçelle tüketilebilen pankek oldukça sevilerek yapılıyor.

Pankek, nişasta bazlı, yumurta, süt ve tereyağı içeren bir bulamaç ile hazırlanan ve genellikle ince ve yuvarlak olan düz bir hamur işi türü. Kalbur veya kızartma tavası gibi sıcak ve yağlanmış yüzeylerde pişirilerek hazırlanıyor. Pratik ve lezzetli olan pankek sıkça tercih edilir.

O sebeple internette sıklıkla Pankek nasıl yapılır. Pankek tarifi. Pankek için gerekli malzemeler? şeklinde aramalar yapılıyor. Pankek nasıl yapılır. Pankek tarifi. Pankek için gerekli malzemeler?

yenicag-pankek1.jpg

PANKEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER?

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pişirme aşamasında kullanmak için;

sıvı yağ

Kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata

PANKEK NASIL YAPILIR?

Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak iyice çırpalır.
Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave çırpma teli ile çırpılır. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlanır.

Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökülür, fırça yardımı ile her tarafına dağıtılır. Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtılabilir.
1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenmelidir. Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile ters çevrilir. Diğer tarafları da pişirelilir.

Her iki tarafı da pişen pankekleri servis tabağına alınabilir. Üzerine  pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edilebilir.

Not: bu ölçüler ile 18-20 adet pankek elde edilir.

(Kaynak: Türkiye)