Papa tutuklandı mı. Vatikan’da elektrikler kesildi. Tüm Dünya bunu konuşuyor!

Papa tutuklandı mı. Vatikan’da elektrikler kesildi. Tüm Dünya bunu konuşuyor!
Sosyal medyada dolaşıma giren ama henüz resmi kaynaklar tarafından doğrulanmayan haberlere göre Papa Francis ile birlikte çok sayıda Vatikan üst düzey görevlisinin cumartesi günü gözaltına alındığı iddia edildi.

Papa Francis'in uyuşturucu, çocuk pornosu, insan kaçakçılığı suçlarından tutuklandığı iddia edildi. Sosyal medyada dolaşıma giren iddialarla ilgili henüz resmi kaynaklardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

İddiaya göre cumartesi günü askeri memurlar, İtalyan polisi ve Cinsel Suçlar Birimi papanın Vatikan’daki evine gitti. Tutuklamayı yapmak için, polis ve askeri ajanlar Vatikan’ın önce elektriğini kesip kameralarını devre dışı bıraktı. Ardından da Papa Francis ile birlikte üst düzey Vatikan yetkilileri tutuklandı.

HENÜZ RESMİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Vatikan’ın basıldığı ve Papa Francis’in tutuklandığı yönündeki iddialar henüz resmi kaynaklar ve uluslararası ajanslar tarafından doğrulanmış değil. Şu ana kadar doğruluğu teyit edilen tek bilgi Vatikan’da yaşanan 80 saatlik elektrik kesintisi. Bu kesintinin sebebi ve neler olduğuna dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.