Papatya falı bitti, gidiyor

Washington DC ile beklenen bağlantı gerçekleşti. Erdoğan Çarşamba günü görüşecek. 1.5 ya da 2 günden fazla sürmeyeceği kesin.

ABD başkanının buluşma öncesi James Jefrey'yi yollaması daha önemli. Bakmayın siz, alt kademeyle görüşecek olmasına. Jefrey yeni teklif ve istekleri aracılı sunacak.

Kolay bitmez

Bunların içinde mutlaka "İran'la aramıza paratoner olma" da yer alacaktır. Suriye'nin petrol rezervlerinin üstüne oturma konusu ise fazla önemli değil. Petrol ve doğal gaz rezervinin dolara dönüşmesi şu aşamada biraz güç. Suudi Arabistan'a ulaştırılması da aynı şekilde zor.

Uçar birlik konusu

Uzun vadeli gelişmelerde Putin'e fazla güvenmemeliyiz. Bizi de kullanarak, "bitmeyecek savaş"tan en kârlı çıkan "Kremlin'deki adam."

Şimdi en büyük amacı Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Rusya Federasyonu'nun ürettiği uçar birliklerle donatmak. Bu konudaki yemlemelerini sürdürüyor.

Bence 13 Kasım'daki Trump-Erdoğan görüşmesi bu nedenle özel önem taşıyor. Bu kez de "sulh çubuğu" içilmezse pek de önemli değil. 3-4 Aralık'ta Londra'daki NATO Zirvesinde devam edilir!

Onlar nerde, biz nerdeyiz

Cumhurbaşkanımız, Atlantik Ötesi'ne gideceği uçağı çoktan belirledi. Hatta Macaristan'a bile uğradı. Şeref turu atıyor. Tabii, beraberindeki heyeti yanına aldı. Bunların arasında sadık bendelerinin bulunması geleneksel hale geldi.

Geride bırakılan 17 yılı aşkın Ak Parti döneminde sinirleri bozan görüntülerden biri "Erdoğan hatırası" fotoğraflar. Dikkat edin iki kelimeyi bir araya getiremeyenler yaratıldı. Sakın yanlış anlaşılmasın, kılık-kıyafette 1924 öncesine çoktaan dönüldü. Bereket erkeklerin poturu yok.

 

Yeni assolistler

Vakti zamanında Ahmet Hakan Coşkun'u Aydın Doğan Grubu'na taşıyan Ertuğrul Özkök'tü.

Hürriyet'in duayeni, tapu Demirören'lere geçince de ne yapıp edip itibar kaybetmedi. Geçişte önce magazin muhabirliğine soyundu. Sonra şarap uzmanlığına. Fenerbahçe yazarlığına sıra gelince yine el üstünde kaldı.

Ertuğrul Bey böylece köşesini ve etkinliğini sürdürüyor. Son olarak Ahmet Hakan'ı Genel Yayın Yönetmenliğine taşımak da onun işi.

Satış yerlerde

Bir dönem Babıali'nin Amiral Gemisi denilen Hürriyet'in son durumu da bu değişimi kolaylaştırdı. Halen bu gazete Sözcü'nün yarısı kadar bile satmıyor. Tirajın düşüşünü engellemek mümkün olmuyor.

Yılların yazarları gönderildi. Yerlerine ikame edilenler, şaşkınlık verici. Dikkat edin hepsi birer "Şener Şen." Vazifeleri sadece "En büyük Recep Tayyip, başka büyük yoktur" diye bağırmak. Ben olsam, Mehmet Metiner'e de köşe veririm. Tam karşısına da "ekrandan bela okuyan" milletvekili eskisini yerleştiririm.

Bu da bayanı

Öte yandan "Kabataş'ta tesettürlülerin üstüne teşaşür edenleri gördüm" diyen bayan yazarı da mutlaka Hürriyet'e transfer etmeli. Bu hanımın balonuna kimler itibar etmedi ki... Ablam da bu Hürriyet'e yakışır.

Esas uyarım

Şimdi yazacaklarım doğrudan Ahmet Hakan'a. Paraşütle başına getirildiği Hürriyet ve bağlı olduğu medya grubunun durumu hiç parlak değil.

Tarafsız Bölge'ye davet ettiklerine çok dikkat etmeli.

Mesela Mehmet Metiner. Kelime oyunları yaparak Atatürk'e saydırmayı hiç eksik etmiyor. Yanında oturduğu küfürbaz ile bu ülkenin kurtarıcısına yüklenmeleri tahammül edilemez hale geldi.

Ailenin desteği

Bu duruma getirilmiş grup medyasının sahibi Demirören'lerin Ahmet Hakan'a sahip çıkış bildirileri bugüne kadar görülmedik tarzda. İsimleri tek tek yazılarak "Coşkun'a desteğimiz tam" şeklinde oldu. Türk medyasında bir ilke imza attılar.

Bugün Hürriyet'in satışı yerlerde sürünüyor. Sebebi de çok basit; "halkın tepkisi."

Küçük ilanlar ile vefatların başka gazetelere kayışına biraz dikkat ederlerse acı gerçeği anlarlar. Gelinen bu durumu düzeltmeye Ahmet Hakan'ın çapının yeteceğine inanmıyorum.

Zihniyet meselesi. Bir süre sonra o da yollanır. Ancak Ertuğrul Özkök köşesine devam eder.

Patlama salgını

TRT Spor'da Levent Özçelik'in, zaman uyarlaması yapanlara bağırışını beğenmedim. Canlı yayında "Tamam arkadaşlar, atacağım pası reklamlara" diye çıkış yapmamalıydı. Ayrıca sesinin olması gerekenden dört kat fazla desibele ulaştığını herkes izledi. Bu tarz hiçbir televizyonda yapılamaz. Hele sahibi devlet ise...

...

GÜNÜN SÖZÜ

Tanrı hürriyeti ancak onu arayanlara verir. Daniel Webster

Yazarın Diğer Yazıları