​​​​​​​Papirüs Bar solcuları

Uzun süredir ekranlarda "hatır-gönül" söyleşileri izliyoruz. Deniz Bayramoğlu'nun aklına durduk yerde Milli Eğitim Bakanı ile söyleşi mi gelir?

Meşhur PİSA Metodu'nu baz alıp Bakan Ziya Selçuk'la konuşma yapmak kimin fikri?.. Belli ki emir en tepeden.

PİSA'yı değerlendirip eğitim sistemimizi kara tahtaya yazma işi tahmin ettiğiniz gibi. Arkasında neler neler yatıyordur. Yanlış anlaşılmasın. "Bakan Selçuk paraşütle atandı" demiyorum. Geçmişi başarılarla dolu. Bu göreve atanırken AK Parti içinden epeyi muhalif ses çıkmıştı, "Bu adam eski solcu" diyerek.

Eski hastalık

Her partide olduğu gibi iktidarda da "anadan doğma muhalif" sayısı az değil. Bu tiplerin en önemlisi CHP'dedir. Zamanında isim babaları olmuştum; "Papirüs Bar solcuları". Hayatımda hiç bir zaman solcu olmadım ama muhabbetlerinde epeyi bulundum.

Bunların kim olduğunu biraz düşününce sizler de bulacaksınız. Son örneklerini Çanakkale 57. Alay Şehitliği'nde teşaşür ederken yakaladınız. Normal zamanlarında ellerinde içki bardağıyla dolaşırlar. Aynı ahkamı keserler. "Ben olsam" nutuklarıyla Türkiye'yi kurtarırlar.

Bir başka örnek

Yine CNNTURK'de bir isim daha var; Hakan Çelik. Yaptığı iş; hükümet etme makamındakilerle söyleşi. Örneğin aralarında sözcülerden geçilmiyor. Çelik ve benzerlerine karada ölüm yok.

Tercihim

NTV'de ise iç ve dış yapım belgeselleri beğeniyorum. Hele son dönemde Berfu Güven, Erden Timur ve Korhan Varol'un "İyi Hikayeler"i tek kelime ile mükemmel. Dün de yenisi yayınlandı. Seyredenler hatırlamıştır, en mükemmeli "Hayata Sarıl Lokantası" idi. Ayşe Tükrükçü'nün öyküsünü tekrarda da olsa severek izledim. Çünkü içinde Türkiye gerçeği vardı. Kısır döngüde sıkışmışlara  yardım etmeye çalışan bir avuç insanın çalışmaların seyrettik.

Rahibe Teresa

Burada önemli olan Sabancı Grubu'nun feleğin 100 kere sillesini yemiş Ayşe Tükrükçü'ye sahip çıkmasıdır. "Kadının geçmişi şaibeli" karalamasıyla hakikatler görmezden gelinmemeli. Oysa Rahibe Teresa'ya Nobel Barış Ödülü düşünülürken kimse evveliyatına bakmamıştı. Bu Arnavut kadını ölene kadar on binlerce insana  her türlü yardımda bulundu. Son nefesini bile bu uğurda verdi

Demek ki böylesi isimler tarihin sayfalarına yaptıkları hayırlarla yazılıyor.

Görme engelli küçük kız

Tuana Şahin'i Master Chef'te tanıdık. Doğuştan görme engelli bu kıza şarkı söylettiler. Rating ustası Acun Ilıcalı fırsatı kaçırmada. Hemen O Ses Türkiye'ye çıkardı. Güzel Sanatlar Lisesi 4. Sınıf öğrencisi kız, yarışmada yeri ğöğü inletti. Bülent Ersoy'un  tabiriyle "Allah Allah'a kaldırttı".

Önce Goran Bregoviç'in halk şarkısı Ederlezi ile ortalığı yıktı geçti. Peşinden de "Hey Gidi Karadeniz"le olayı tamamladı.

Elinden tutalım

Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkez'nin koruma ve kollamasında olan Şahin yine de devletin kollarına muhtaç. Niye o da ünlü âmâ tenor Botacelli seviyesine ulaşmasın?..

Bizimki de lirik soprano. Üstünde biraz çalışılırsa dünya çapında şöhret olması büyük olasılık.

Ses, gırtlak, yorum onda. İnanılmaz duygu yoğunluğu var. Elinden tutulursa medarı iftiharımız olacaktır. Tuana'ya sevgilerimi yolluyorum.

Jüri

O Ses Türkiye'nin başarılı jürisini de unutmayalım. Beyazıt Öztürk'ten Seda Sayan'a, Murat Boz'dan Hadise'ye kadar hepsi duygu yüklü insanlar. Onlara Acun Ilıcalı'yı da ekleyelim. Önlerine sosyal yaralar geldiğinde hepsinin gözleri doluyor. Ellerinden gelen tüm imkanları seferber ediyorlar.

Terim havlu atıyor

Göztepe- Galatasaray maçı  benim de ufkumu genişletti. Şuna kesinlikle inandım ki, oyuncuların tamamına yakını Fatih Terim'i gönderme niyetinde. Hoca sopa gösterdikçe anında karşılığını görüyor. İlk yarıda tek şut atamayan takımla nereye gidilebilir?..

Şimdi daha iyi anladımki Terim'in bunca ektirmeye rağmen saçlarının dökülme sebebi bu.

Hep, "Ocak gelsin" deyip durdu. O da kapıda. Bakalım ne değişiklikler yapılacak. Hemen aklıma bir şarkının sözleri geldi:

"Para, para, para... Varlığı bir dert... Yokluğu yara..."

GÜNÜN SÖZÜ

 Hatalarım hayatımdır. Samuel Becket

 

Yazarın Diğer Yazıları