Paradan başkasını gözü görmeyenler

Bu kolay karar değildi. Sağlık ve Spor Bakanları, hele TFF Başkanı'nın yukarıdan onay almadan, "Futbol ligleri başlıyor" demesi mümkün müydü?

Hangi önemli ve hayati karar Beştepenin onayı alınmadan yürürlüğe sokuldu? Söz konusu onayın öncekilerden çok daha tehlikeli olduğunu söyleyebilirim. İşte bu yüzden maçların 12 Haziran'da başlayacak olması tepeden tırnağa risklidir. 26 Temmuz'da ligi sona erdirmek hangi babayiğitin eseri?

Kalan maçlar programlandığı gibi oynanacak, 8 maçın 7'si hafta sonu 1 tanesi hafta içi yapılacak.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat  Özdemir'in tavşan olduğunu bilmeyen kaldı mı?

Gençlik ve Spor Bakanı, "Reis bilir"den başka laf etmemekle ünlü.

Tek Doğrucu Davut Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Daha düne kadar sağda solda, "Süper Lig'de başlangıç  eski plandaki gibi '2. yarı  yıl' olarak tescil edilmeli" deyip duruyordu. Adamcağız eksi ile artıyı eşitleyene kadar canı çıkıyordu. Bu kadar kritik, ülkeyi batıracak ya da kurtaracak işe olumlu ya da olumsuz bir yorum yapmamasıyla biliniyor.

Dediğim gibi bu kararı verecek bir kişi vardı; Erdoğan. Esas üzerinde durmak istediğim Erdoğan'ın kefaretinin çok büyük olacağı.

Sözcüler

Tartışma programlarında da Ak Partililerin hepsi, "Alçak muhalefet" dedi ama futbolda bir yana ağırlık koyamadılar. Futbolda önümüzdeki 34 günde neler söyleyeceklerini şimdiden merak etmeye başladım. Bir ara reytingi düşük kanallarda görülen Mehmet Metiner ise yeniden ortaya çıktı. Metiner bile "ligler başlasın mı, başlamasın mı"yı sanırım bu geceden itibaren değişik kullanır.

İktidarı savunmanın zorlaştığı bir döneme girdik. Pek çok düşüncesine karşı çıksam da Okan Müderrisoğlu ile Burhanettin Duran çok başarılı. Çizgilerini hiç bozmuyorlar. Bu defa aralarına Prof. Dr. Ahmet Kasım Han da katılmıştı. Yanlış anlaşılmasın, "sonu çapanoğlu çıkacak" varsayımına fırsat vermiyor.

Lenfomani

MFÖ'nün Özkan Uğur'u korkutmayı sürdürüyor.. İstanbul Valiliği'nin organizasyonuna katılamayınca soru yağmuruna tutuldum. Yakın çevresinde aldığım cevaplar da canımı sıkmıştı. Sonunda kendi ağzından yaptığı "İyiye gidiyorum" şeklindeki açıklama iyi oldu.

MFÖ'nün İstanbul Valiliğinden para istememesi de güzel jestti. Sanırım son aylarda Kayserili mobilya firmasının reklamı için ödenenler ilaç gibi gelmiştir.

Yemek programına sabah sporu da girdi

Gelinim Mutfakta sabah sporuna başladı. Gençler çok başarılı. Bu aktivitede niye Fatih Ürek Yok?..

Bu programın iki özelliği daha göze çarpıyor.

Ortada maliyeti ucuz yemeklerden başka bir şey mevcut değil.

Yarışma programalarının en antipatik ismi de burada; Kaynana Çiğdem.

Ortamı öyle bir geriyor ki, hiç kusura bakmasınlar onun yüzünden hiç seyredilmez hale geldi.

Mönüyü de unutmayalım... Ya köfte ya da köfte türevleri...

Doğrusu izlemekte zorlanıyorum.

Sürpriz dönüş

Bir kaç gündür Seda Sayan'la Mutfakta'yı yeniden görür hale geldik. TV8'de, yani eski kanalında karşımıza çıkıyor. Bu kadar erken zamanda dönüşü çözemedim. Galiba bant, ya da ilgi azaldı. Yeni mi eski bölümler mi bunu da bilmiyorum.

İyisi TRT2'de

Şu sıralar en favori yemek programı Sarayın Lezzetleri.

İsmi yanlış anlaşılmasın, gerçekten kurgusu adı gibi. Bakıyorsunuz Kütahya Domaniç'teler. Şef Yunus Emre Akkarın'ın Osmanlı mutfağından miras yemekleri başarıyla yaptığı görülüyor.

Bambaşka şeyler izlemek  isteyenler için tavsiye olunur.

Herkese iş

Survivor'da yarışan, yüz kapıyı aşındırmış Sercan Yıldırım, önüne gelene asılmakla ünlendi.

Nisa'dan da, "Ağabeyim sayılırsın" cevabını aldı ama huylu huyundan vazgeçmiyor.

Hani derler ya; dişi sinek görse... Milli Piyango bayii gibi, "Ya çıkarsa" deyip duruyor...

Bu da Yılmaz Vural'ın bir başka türlüsü.

Günün Sözü

Dostuna sana düşmanlık yapacak kadar kuvvet verme. Sadi Şirazi

 

Yazarın Diğer Yazıları