Paribu’dan kripto para düzenlemesiyle ilgili açıklama. Resmi Gazete’de yayımlanmıştı

Paribu’dan kripto para düzenlemesiyle ilgili açıklama. Resmi Gazete’de yayımlanmıştı
Kripto para alım satım platformu Paribu, kripto paralara yönelik Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Yönetmelik sadece ödeme ve elektronik para şirketlerine yöneliktir. Kullanıcılarımız tüm bankalar aracılığıyla TL yatırma ve çekme işlemi yaparak Paribu’daki işlemlerine devam edebilir” ifadelerine yer verildi.

Yerli kripto para alım satım platformu Paribu, gece Resmi Gazete’de yayımlanan “Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

30 Nisan’da yürürlüğe girecek olan yönetmeliğin kripto para borsalarını ve bankaları içermediğini belirten açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
“Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmasına Dair Yönetmelik 16 Nisan 2020’de Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. 30 Nisan’da yürürlüğe girecek yönetmelik kapsamında ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto para işlem platformlarına ve bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemeyecektir. Dolayısıyla yönetmelik sadece ödeme ve elektronik para şirketlerine yöneliktir. Kullanıcılarımız tüm bankalar aracılığıyla TL yatırma ve çekme işlemi yaparak Paribu’daki işlemlerine devam edebilir.”

İlgili Haberler