Paris'te AKP mühürlü pusula skandalı

Paris'te AKP mühürlü pusula skandalı
24 Haziran seçimleri için oy verme işlemi yurt dışında başladı. Oy kullanmak için Paris'teki Türkiye Başkonsolosluğu'na giden gurbetçi bir vatandaşa AKP mühürlü oy pusulası verildi iddiaları üzerine tutanak tutuldu.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar için oy kullanma işlemleri devam ederken, Paris’ten gelen skandal iddia herkesi şaşkına çevirdi.

Türkiye’de 24 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi için Paris’teki konsolosluk binasına oy kullanmaya giden bir kişiye, sandık görevlileri tarafından pusula ve zarf kapalı bir şekilde teslim edildi. İddiaya göre; oy kullanmak için kabine giren vatandaş, oy pusulasında AKP’nin bulunduğu yere mühür basılı olduğunu gördü ve hemen duruma itiraz etti.

İtirazının ardından video çekip olayı anlatan vatandaş, “Cumhurbaşkanlığı için hazırlanan pusulada herhangi bir sorun yoktu. Ama partilerin yer aldığı oy pusulasında AKP’ye mühür vurulmuştu. Ben hiçbir seçimde AKP’ye oy vermedim. Gerekli itirazlarımı da gerçekleştirdim” dedi.

“MÜHÜR SEHVEN VURULDU İDDİASI”

Sandık görevlileri tarafından tutulan tutanakta ise pusulaya mührün ‘sehven’ vurulduğu iddia edildi. Sandık başkanı ve 4 sandık görevlisi tarafından imza altına alınan ve resmi mühürle onaylanan tutanakta şu ifadeler eyer verildi: “11.06.2018 Pazartesi günü sandıkta sehven milletvekili pusulası üzerine evet mührü vurulmuştur. Bu pusula kenara ayrılmıştır. Fakat sandık memuru tarafından bu pusula gelen bir seçmene verilmiştir. Seçmenin uyarısı ile bu pusula tekrar muhafaza altına alınmış tutanak tutulmuştur. Seçmene yeni bir pusula verilerek seçmenin oyunu kullanması sağlanmıştır”

“OLAY KONTROL ALTINDA”

Sandık Gücü Platformu yöneticilerinden, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi konuyla ilgili bir mesaj paylaşarak, “O sandıkta CHP, İYİ Parti temsilcileri var. Hatalı oy kullanıp olay çıkarma daha yüksek ihtimal. Durum kontrol altında dostlar” dedi.

tutanak-1.jpg

tutanak-2.jpg

İlgili Haberler