Partinin ilanı ertelenecek mi? Ali Babacan açıkladı!

Partinin ilanı ertelenecek mi? Ali Babacan açıkladı!
Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın, kurması beklenen yeni partiyi tekrar ertelediğini Yeniçağ gündeme getirmişti. Babacan, haberimizin ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeniçağ / İstanbul 

Yeniçağ'da dün yer alan ve Ali Babacan'ın Elazığ'da yaşanan 6.8 şiddetindeki deprem ile partide yer almak isteyenlerin yaptığı başvuruların incelenmesinin henüz tamamlanamaması nedeniyle partisinin kuruluşunu Şubat ayının ortalarına ertelediği şeklindeki haberin ardından, Ali Babacan'dan bir açıklama geldi.

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in kamuoyunda geniş yankı uyandıran haberi sonrası yazılı bir açıklama yayınlayan Ekonomi eski Bakanı Ali Babacan, "En kısa sürede partimiz, kadromuz ve çözümlerimizle huzurunuzda olacağız; herkesin içi rahat olsun" ifadesini kullandı.

YENİÇAĞ'IN HABERİ DOĞRULANDI

Yeniçağ'da yer alan ilgili haberde, Babacan'ın kurması beklenilen yeni partinin Şubat ayının ortalarına ertelenmesinin sebeplerinden biri olarak, partide yer almak isteyenlerin yaptığı başvuruların incelenmesinin tamamlanamaması belirtilmişti. Babacan tarafından yapılan açıklamada ise; kendilerine ulaşan isimlerle yoğun bir iletişim ve görüşme trafiğinin devam ettiği ve bu görüşmelerin beklenenden çok daha fazla vakit aldığı ifade edilerek, Yeniçağ'ın haberi doğrulanmış oldu.

Ali Babacan Çalışma Ofisi İletişim Merkezi imzalı yapılan açıklamada, "Ali Babacan’ın liderliğinde geniş bir katılımla başlatılan parti kuruluş çalışmaları, Türkiye’nin tüm kesimlerini ve sosyolojisini kuşatan etkileşimli bir yöntemle devam etmektedir. Bu hazırlık sürecinin en önemli amacı, ülkemizin ihtiyaçlarının ve sorunlarının doğru tespit edilmesi, bunlara en kısa sürede çözüm üretecek kadroların ve politikaların oluşturulmasıdır. Partinin ilke ve değerlerini güvence altında tutacak, kurumsal yapının sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlayacak bir tüzük çalışması da bu sürecin temel önceliklerindendir." ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle devam etti:

'YOĞUN İLETİŞİM VE GÖRÜŞME TRAFİĞİ DEVAM ETMEKTEDİR'

"Sayın Babacan’ın 2 ay önce açtığı alibabacan.com.tr adlı web sitesi yoğun bir ilgi görmekte, çok sayıda vatandaşımız gönüllü olmak istediğini belirtmektedir. Hem web sitesi üzerinden hem de başka kanallardan bize ulaşan isimlerle yoğun bir iletişim ve görüşme trafiği devam etmektedir. Bu görüşmeler beklenenden çok daha fazla vakit olmuş, ancak büyük ölçüde de tamamlanmıştır.

Öte yandan, vatandaşlarımız websitesi üzerinden bize birbirinden değerli görüş ve önerilerini bildirmektedirler. 24 çalışma grubunda görev alan arkadaşlarımızın tecrübe ve bilgi birikimi, her alanda uzman kişi ve kuruluşların da verdiği katkıyla birleştirilmekte, ortak akıl ürünü politikalar demokratik bir yöntemle oluşturulmaktadır. Demokrasi tarihimizde belki de ilk defa bu kadar geniş bir tabanın fikirleri ile katkı verdiği bir siyasi hareket oluşmaktadır.

Parti hazırlıklarımıza yönelik yüksek ilgi ve sabırsızlığın toplumumuzdaki ihtiyaçtan kaynaklandığının farkındayız. Çalışmalarımız, yola çıkarken ortaya koyduğumuz vizyon ve perspektif içinde, artan bir heyecanla ilerlemektedir. Hedefimiz, milletimizin karşısına alnımızın akıyla çıkıp, çocuklarımızın geleceğini teminat altına alacak, ülkemiz için umut olacak bir hazırlığı ortaya koymaktır. En kısa sürede Partimiz, kadromuz ve çözümlerimizle vatandaşımızın huzurunda olacağız. Herkesin içi rahat olsun."

İlgili Haberler