Patlamada bilanço ağırlaşıyor

Patlamada bilanço ağırlaşıyor
İstanbul Beşiktaş'daki iki bomba ile yapılan hain saldırıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı son açıklamaya göre 30'u polis olmak üzere 38 şehit verdik.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen şehit törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ basın açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaşanan saldırıda 30’u Emniyet mensunu 7’si sivil 1’i kimliği belirsiz 38 kişinin can verdiğini, 19'u yoğun bakımda 155 kişinin yaralandığını söyledi. Olayla ilgili 13 şüpheli gözaltına alındığını belirten Soylu Hain saldırıyı düzenleyen örgütün ise PKK’yı işaret ettiğini söyledi.

YOĞUN BAKIMDAKİ 3 YARALININ DURUMU CİDDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise saldırının ardından ilk 4 dakika içerisinde ilk ambulansın olay yerine ulaştığını belirterek, 106 ambulansla ve çok sayıda Ulusal Medical Kurtarma Ekibi elemanı ve 112 acil personeliyle yaralılara müdahale edildiğini söyledi.

Akdağ, "Hastanelerimizde kayıtlı hasta sayısı 166, bunlardan 20'si evlerine gönderilebilmiştir. Şu anda halihazırda ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var. 6 kardeşimiz de yoğun bakımda, yoğun bakımda olan kardeşlerimizin 3'ünün durumu oldukça ciddi." diye konuştu.

İlgili Haberler