Patlamada zarar gören sembol lokantaya ünlü aktörden yardım

Patlamada zarar gören sembol lokantaya ünlü aktörden yardım
Gladyatör filmiyle dünya çapında üne kavuşan Avustralyalı aktör Russel Crowe, Beyrut'taki patlamada zarar gören mütevazi ancak ünlü lokanta Le Chef'in kurtarılması için düzenlenen bağış kampanyasına yardımda bulundu.

Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlama, başkentte kafe, restoran, lokanta ve tarihi kliselerin de bulunduğu limana yakın Cımmeyze mahallesinde büyük hasara yol açtı. Mahalledeki dünyaca ünlü ancak mütevazı Lübnan geleneksel ev yemekleriyle tanınan Le Chef lokantası da bu patlamada büyük zarar gören yerlerden birisi olarak öne çıktı.

p2q0ofqlc0iemsc2xaw25q.jpg

Aktör Russel Crowe, internette restoranın kurtarılması ve yeniden açılması için başlatılan yardım kampanyasına bağışta bulunduğunu sosyal medya hesabından doğruladı.

Crowe, 2018 yılında hayatını kaybeden ünlü şef, yemek yazarı, televizyon programcısı Anthony Bourdain'in anısına bu bağışı yaptığını, "Hayatta olsaydı aynısını yapardı" ifadeleriyle duyurdu. Crowe, işletmeye geçmiş olsun dileklerini ve kısa zamanda eski günlerine kavuşma temennisini iletti.

scdyfueybecubeuivdpuqa.jpg

Amerikalı Bourdain, 2018 yılında Le Chef'i ziyareti sonrasında "Dolambaçsız, ev yemeği şeklindeki klasik tabaklarıyla efsanevi bir nokta" yorumunu yapmıştı.

d9iabff1pkygmx-jst7wgw.jpg

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki limanda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Patlamanın mağdurları için harekete geçen ünlü isimlerin arasında Russel Crowe'un yanısıra; George-Amal Clooney. Toni Garrn ve  The Weeknd bulunuyor. 

zgc9mhposuu40j7hxd3i5g.jpg