Patlıcan kebabı nasıl yapılır

Patlıcan kebabı nasıl yapılır
Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman mutfağının merak edilen tatlarından biri olan, Patlıcan Kebabı'nın yapılışı ve malzemeleriyle en kolay tarifi

PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR? PATLICAN KEBABI TARİFİ

Yöresel lezzetleri arasında yer alan Patlıcan kebabı tarifi ve yapılışı şu şekilde,

PATLICAN KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

1 kilo patlıcan (kemer patlıcanı)

Köftesi İçin

Yarım kilo kuzu-dana karışık kıyma,

Yarım demet maydanoz,

4-5 diş sarımsak,

1 adet büyük soğan,

2 yemek kaşığı zeytinyağı,

Karabiber,

Tuz.

Garnitürü İçin

Domates,

Sivri biber.

PATLICAN KEBABI KOLAY HAZIRLANIŞI

Patlıcanları 3 parmak genişliğinde doğrayalım.

Fırın tepsisine bir kaç damla zeytin yağı damlatalım ve tepsiyi yağlayalım.

Patlıcanların şeklini bozmadan (patlıcanlar bölünmemiş gibi) tepsiye dizelim.

Önceden ısıtılmış 230° fırında 40 dakika pişirelim.(patlıcanların inceliğine ve fırının pişirme hızına göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir)

Robota sarımsağı, maydanozu, soğanı koyalım ve robottan geçirelim.

Herhangi bir kabın içine robottan geçirdiğimiz malzemeleri, kıymayı, zeytin yağını, karabiberi, tuzu koyalım ve güzelce yoğuralım.

Harçtan küçük parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak şekil verelim.

Patlıcan dilimlerinin arasına köfteleri yerleştirip, patlıcanları birbirine yaslayalım.

Kalan boşluklara domates, sivri biber yerleştirelim.

Köfteli Patlıcan Kebabımızı tekrar 220° fırına koyalım ve köfteler pişene kadar bekleyip, servise sunalım. Afiyet olsun.