Paul Newman gibi Başkan...

Son lafı baştan yazacağım; "Bu ligde herkes herkesi yener". Önce bunu kabulleneceğiz. Sonra Fenerbahçe'nin Rize önünde aldığı ağır yenilgiyi konuşacağız. Sarı-Lacivertli taraftardan gelen tepkilere bakıyorum teknik ekibin başarısızlığı konusunda hemfikirler. Buna ilave olarak transfer yanlışlarını ekliyorlar.

Genel menajer yetkisi verilen Comolli'ye -komodin lakabı takıldı- kürek kürek bip atılıyor. Bunların içinde Frey'in transferi konusundaki dedikodular ilk sırada. Erzurum'un 900 bin avro verip almadığı bu futbolcuya Sarı-Lacivertliler nasıl oluyor da 2 milyon 700 bin avro ödeyebiliyor. Comolli'nin bu transfer için ısrarı ağır şekilde eleştiriliyor. Bu tip dedikoduların ardı arkası kesilmiyor. Sahi bu adamı kim bulup getirdi?

3-0'lık yenilgiden sonra özür üstüne özür dileyen Ali Koç'un Aziz Yıldırım'ı hezimete uğrattığı kongreyi hatırlayın. "Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon" diye bağıranlar arasında Ali Şen bile vardı. Ligin daha başında gelinen duruma bakın. "7 haftada 7 puan toplanabilince" tablo tam tersine dönüştü.

"Size çektirdiğimiz eziyetten dolayı hepinizden özür diliyorum. Mahcubum. Öyle veya böyle düzelecek" demekle kötü giden işleri düzeltmek mümkün mü?

En yakışıklı

Ünlü Amerikalı artist Paul Newman'ın gençliğini hatırlatan başkan Koç, üçkağıtları öğrenip bunlara tedbir alana kadar hasar daha da büyüyecek gibi. Tek doğrusu, "Ben inşaattan da, futboldan da anlarım" benzeri laflar etmemesi.

Ekranlara bakıyoruz, akıl veren verene. Kimi yorumcu Aykut Kocaman'dan, taraftar ise Ersun Yanal'dan yana tavır koyuyor. Bana soran olursa, teknik direktör adayım  -olmaz ya- Yılmaz Vural. Fenerbahçeli olduğunu herkes biliyor. Ayrıca para falan da istemez.

Madem mavraya başladık, devam edelim. Okan Buruk, "Fenerbahçe'nin belalısı olmayı sürdürüyor". Rize'nin çiçeği burnunda çalıştırıcısı, geçen yıl Akhisar'la Sarı-Lacivertlileri üç kez mağlup etmişti. İki lig maçı ve bir kupa mücadelesinde. Korkarım bu işi "seriye" bağladı".

Uzman! görüşleri

Her ekran 3-0'ı işledi. Birbirine yakın ya da farklı reçeteler yazdılar. Beni şaşırtanların başında Rıdvan Dilmen vardı. Takımının her yenilgisinden sonra simsiyah olan yüzü bu defa çok rahattı. Demek ki 7 maçta alınan 4 mağlubiyet onu da umursamaz yaptı.

Gelelim İlker Yağcıoğlu'na. Maç öncesi "Fenerbahçe bugün maçı alır. Hele Dinamo Zagreb ve Başakşehir maçları da kazanılırsa, yeni ve parlak bir dönem başlar" dedi. Cüneyt Çakır'ın bitiş düdüğüyle birlikte tam tersi konuşmalar dinledik. Bu mu futbol yorumculuğu?

Unutmadan Yağcıoğlu'na bir soru sormak istiyorum; "Olasılık ihtimali zayıf" ne demek? Hem olasılık hem ihtimal aynı şey değil mi?

Gözlerim bir başka kessen Sarı-Lacivert akar Emre Bol'u aradı. a Spor'da ben mi göremedim, yoksa görülen lüzum üzerine ekran yasağı mı konuldu. Ben olsam çıkarırdım. Kesinlikle gecenin komedi unsuru olurdu.

Erman Toroğlu'na bayılıyorum. Başkan Koç'a ilginç önerilerde bulundu; "Önce kulübün içini ve dışını temizleyeceksin. Sonra da takımı." Bir tek kullanılacak deterjanın markasını söylemedi.

Bir de işletme

CNNTÜRK'te "Pazar Akşamı Futbol" programında Fuat Akdağ birden "Ali Koç bağlanacak" diye bağırdı. Herkes şaşırdı. Hatta Serdar Ali Çelikler, "Aaa" diye tepki verdi. "Şimdi mi, daha sonra mı?" soruları bir süre devam etti. Sonunda Akdağ'dan şu sözler duyuldu; "Yanlış anlaşılma olmuş".

Bu, yanlış anlaşılma değil, bal gibi işletmeydi. Habercilik araştırma ister. Önemli bir işaret alınıyorsa, iki kez sağlama yapacaksınız. Bu Fuat Akdağ'a ders olmalı.

En şanssız kanal TRT Spor'du. Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası finalinin saati gelince tartışmalara uzun süre ara verildi. Neticede izleyici başka kanallara kaçtı.

Son nokta

Sizce bugün COCU'nun bileti kesilir mi? Bence hayır. Cenazeyi kaldırma işi Dinamo Zagreb ve Başakşehir maçlarından sonraya bırakılır.

***

Dersimiz Türkçe/Medyanın Dili

Müge Anlı, deyim ve atasözlerini bozmakta çok usta:

- "Aranız limoni mi?" demek varken "Aranız biraz nane limon mu yani?"

- Bindiği gemiden kaybolan kaptanla ilgili araştırma yapan Müge Anlı, kaptanın eşine "Durun bakalım, çıkmayan candan ümit kesilmez."

- "Battı balık yan gider" demek varken de "Yattı balık yan gider" diyor!

...

GÜNÜN SÖZÜ

Şu dünyada güvenip de aldatılmayan var mı? Eliza Cook

Yazarın Diğer Yazıları