Payitaht Abdülhamid dizisi final mi yapıyor. Payitaht Abdülhamid dizisinin konusu nedir

Payitaht Abdülhamid dizisi final mi yapıyor. Payitaht Abdülhamid dizisinin konusu nedir
Payitaht Abdülhamid dizisi, 4 yıldır cuma akşamları TRT1 ekranlarında izleyici ile buluşuyor. Cuma akşamlarının izlenen dizisi Payitaht Abdülhamid, hakkında merak edilenler…

Cuma akşamlarına damgasını vuran TRT ekranlarının dizisi Payitaht Abdülhamid, yayınlandığı günden bu yana ilgiyle takip ediliyordu. Ancak dizi, büyük bir hayran kitlesine sahip olmasına rağmen, reytinglerde yakalayamadığı rakamlar nedeniyle sona yaklaştı.

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD DİZİSİNİN KONUSU NEDİR

Payitaht Abdülhamid, yapımını Filinta dizisinin yapımcısı Es Film''in üstlendiği, yönetmenliğini Serdar Akar''ın, senaristliğini Uğur Uzunok''un yaptığı tarihi-kurgu türündeki Türk televizyon dizisidir. TRT 1''de yayımlanan dizi, 34. Osmanlı padişahı II. Abdülhamid''in saltanatının son 13 yılında (1896-1909) geçmektedir.

Sultan Abdülhamid''in saltanatının 20. yılıdır. Abdülhamid dönemi çeşitli muhalif gruplar tarafından istibdat dönemi olarak değerlendirildiği için Abdülhamid''e karşı eleştiriler sert bir şekilde yükselmektedir. Muhalif grupların başında ise Jön Türkler gelmektedir.

Abdülhamid ise devlet işlerini yürütmekte zorlanmaktadır çünkü devletinin bir arada olmasını ve parçalanmasını önlemek için büyük çaba göstermekte, Filistin ve kutsal toprakları korumak için dış güçlere karşı mücadele vermektedir.

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD DİZİSİ FİNAL Mİ YAPIYOR

Bülent İnal''ın başrolünde yer aldığı Payitaht Abdülhamid, bu sezon düşen reytingler yüzünden final kararı aldı. Bu hafta 142. bölümü ile ekrana gelecek tarihi dizi, 155. bölümle birlikte ekrana veda edecek. Sultan Abdülhamid''in padişahlığını 20. yılından itibaren ekrana taşıyan dizi, döneme damgasını vuran önemli olayları konu alıyor.