Pazar ile market arasında uçurum var. Fiyatlar cep yakıyor vatandaş ancak bakıp geçiyor

Pazar ile market arasında uçurum var. Fiyatlar cep yakıyor vatandaş ancak bakıp geçiyor
Pazar fiyatları ile market fiyatları arasındaki fark dikkat çekti. Semt pazarı ile market fiyatlarını karşılaştıran vatandaş farkın nedenini sordu.

Erdem AVŞAR / Özel Haber

Türkiye’de son dönemde ekonomik problemler ve korona virüs salgınının da baskısıyla enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 14,60, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 25,15 olarak gerçekleşirken vatandaş ise mutfağını doldurmakta güçlük çekiyor.

TÜİK’in açıkladığı rakamlar farklı olsa da gıda da enflasyonun yüzde 40-50 seviyelerine ulaştığı belirtiliyor.

Seferhisar Tepecik Mahallesi Haritacılar Sitesi'nden Yeniçağ okuru emekli Zahit Ergun, semt pazarındaki güncel meyve-sebze fiyatlarını görüntüledi.

Öte yandan Pazar fiyatları ile market fiyatları arasındaki farklar da dikkat çekiyor. Semt pazarında kilosu 5 TL’den satılan domates markette 9 TL’ye kadar çıkıyor. Öte yandan pazarda tanesi 4 TL olan karnabaharın kilosu markette 4 TL’den satılıyor. 1 adet karnabahar yaklaşık 2 kilo gelebiliyor.

Taze fasulye kilosu semt pazarında 12 TL’den satılıyor. Markete baktığımızda ise kilo fiyatı 16 TL’den başlıyor. Izgaralık mantar pazarda 15 TL iken markette bu fiyat 23 TL'ye ulaşıyor.

Muzun kilosu semt pazarından 10 TL’den satılırken markette fiyat 17 TL’ye yükseliyor. Portakalda ise 5 TL olan kilo fiyatı markette 8 TL’den satılıyor.

Kilosu 10 TL olan taze soğan, bir demeti 3.50 kuruştan satılıyor. Kilosu ise ortalama 15 TL’ye denk geliyor.

Güncel market fiyatları şöyle:

İzmir Seferhisar Tepecik Mahallesi Haritacılar Sitesi'nden Zahit Ergun'ün görüntülediği bir semt pazarındaki güncel fiyatlar ise şöyle:


İlgili Haberler