Pazar sonunda atılan sebze ve meyvelerden yiyecek toplayan kadın. Enflasyonun gerçek görüntüsü bu hani enflasyon yüzde 14’tü

Pazar sonunda atılan sebze ve meyvelerden yiyecek toplayan kadın. Enflasyonun gerçek görüntüsü bu hani enflasyon yüzde 14’tü
İstanbul’da çekildiği belirtilen ve pazarcıların bıraktığı meyve ve sebzeleri evine götürmek için toplayan vatandaşların görüntüsü kameralara yansıdı. Tezgâhlar arasında dolaşan ve pazarcıların bıraktığı ürünleri seçerek toplayanlar gelirleri yetersiz olduğu için buna mecbur kalıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon aralık ayında yüzde 1,25 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise 14,60 oldu. Kötü ekonomik gidişatın olumsuz etkileri bir kez daha gözler önüne serildi.
Sebze ve meyve fiyatları ateş pahası olurken bir semt pazarında pazarcıların bıraktığı ürünleri toplayan vatandaşların görüntüsü kameralara yansıdı.
“İNSAN BİR ÇÜRÜK ELMAYA MUHTAÇ”
İsmini vermeyen bir pazarcı da neredeyse her gün karşılaştığı manzara karşısında çaresiz, şunları dile getirdi:
“İnsanlar bir çürük elmaya muhtaç. ‘Bana sağlam elma verme’ diyor. ‘Bana çürük ver yeter ki ben çoluk çocuğuma götüreyim de bir fayda görsün.’ İnsanlar alamıyor. Bir çürük patates ne? Çürük patatesi götürüp evine çoluk çocuğuna yemek yapıyor"