Pazar tezgâhından milli takıma

Pazar tezgâhından milli takıma
Bolu Hal Pazarı’nda yıllardır tezgâhı bulunan Sebensporlu hentbolcu Berat Kalafat, küçük yaşlarda başladığı sporculuk yaşamında milli takıma kadar yükselme başarısı gösterdi.

Gökhan Aksoy/ Edirne

Bolu Hal Pazarı’ndan kazandıkları ile kendisinin ve ailesinin geçimini sağlayan milli sporcu Berat Kalafat 11 yaşında hentbola başladı. Kalafat, Kültür İlköğretim Okulu’nda ilköğretimini gerçekleştirirken yaşıtlarının arasında fiziksel olarak daha çok gelişme gösterince Beden Eğitimi Öğretmeni Bekir Özseçer’in dikkatini çekti ve hentbol antrenmanlarına çağırıldı.

Sebenspor’dan Milli Takıma

Spor Lisesi’nden mezun olan Kalafat, küçük yaştan itibaren amcasının yanında pazarda çalışıyordu. Arkadaşları üniversitede okurken kendisi amcası ile birlikte Pazar tezgâhında çalışan Kalafat şimdilerde de tek başına çalışmaya devam ediyor.

Sebenspor’da genç yaşta oynamaya başlayan Berat Kalafat, Liseler Türkiye Şampiyonası 2.liği, Genç Erkekler Türkiye Şampiyonluğu, 2.Lig Şampiyonluğu, Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye dereceleri gibi birçok başarıya imza atarak milli takım kurmaylarının da dikkatini çekti.

asdfg-b.jpg

U20 milli takımına alınan 20 yaşındaki genç oyuncu, Sebenspor’da 1.ligde spor hayatına devam ediyor. Takımda pivot mevkinde görev yapan Kalafat korona virüs salgını geçtiği takdirde Haziran ayında milli takım kampında yerini alacak.