Pazartesi, korona şok olacak: Herkes işe gidecek

Pazartesi, korona şok olacak: Herkes işe gidecek
Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlamaların birçoğu 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren kaldırılıyor. Seyahat yasakları, park, bahçe, ve restoranların açılması ile birlikte vatandaşların sokaklara akın etmeleri bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin birçoğu 1 Haziran itibariyle sona eriyor. ‘Yeni normalleşme’ kapsamında açıklanan kararlar ile vatandaşların salgından korunmak için evde kalmalarının hemen hemen imkânsız olması, cadde ve sokakların dolması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren uygulanacak yeni kararlarla ilgili şunları söylemişti:

Önümüzdeki pazartesi, yani 1 Haziran tarihi itibarıyla restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak.

 Eğlence mekanları ile nargile satışı bu kapsamın dışındadır. Sadece kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi değildir. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye devam edecek.

PLAJLAR, MİLLİ PARKLAR VE BAHÇELER AÇILACAK

Plajlar, milli parklar ve bahçeler, belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri 1 Haziran'da onlar da açılıyor. Hayvan satış yerleri 1 Haziran'dan, hipodromlar 10 Haziran'dan itibaren yeniden faaliyete geçebilecek. Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılmıştır.

Spor tesisleriyle içlerindeki tesisler, gece 24.00'e kadar hizmet verebilecektir. Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığıyla ilgili sınırlamalar da belirlenen kurallar dahilinde kaldırılmıştır. Sürücü kursları benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren hizmet verebilecek.

Kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları 1 Haziran'dan itibaren belirlenen şartlar dahilinde faaliyetlerini sürdürebilecektir. Yani bağlı oldukları kurumlar, onların kendi iç şartlarını belirleyecektir.

ADALAR’A GİRİŞ-ÇIKIŞ KISITLAMASI KALKIYOR

Adalar Kaymakamlığı, yeni tip korona virüs Covid-19 salgını nedeniyle 26 Nisan saat 24.00 itibarıyla başlayan ilçeye giriş ve çıkışların kısıtlanması kararının, 31 Mayıs saat 00.00'da sona ereceğini duyurdu.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, korona virüs ile mücadele kapsamında Adalar İlçe Hıfzısıhha Kurulunun 22 Nisan 2020 tarih ve 2020/05 sayılı kararı ile ilçeye yapılan tüm giriş ve çıkışların 26 Nisan saat 24.00 ile 31 Mayıs saat 24.00 arasındaki süre için belirli istisnalar hariç geçici olarak durdurulmasına karar verildiği anımsatıldı.

THY’NİN İLK UÇUŞU YAPACAĞI YER VE TARİH BELLİ OLDU

Korona virüs nedeniyle uçuşlarını askıya alan Türk Hava Yolları seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından ilk uçuşunu yapacağı yer ve tarih belli oldu. THY, ilk uçuşun 1 Haziran Pazartesi günü saat 10.00’da İstanbul’dan Ankara’ya yapılacağını duyurdu.

PEGASUS HAVA YOLLARI DA 1 HAZİRAN'DA UÇUŞLARA BAŞLIYOR

Korona virüsle mücadele kapsamında 28 Mart 2020 tarihi itibarıyla uçuşlarını durduran Pegasus Hava Yolları, 1 Haziran Pazartesi günü iç hatlarda yolcu uçuşlarına tekrar başlayacak. Kısıtlamalar sonrası ilk uçuşunu saat 10:15 kalkışlı İstanbul Sabiha Gökçen-İzmir seferiyle gerçekleştirecek olan Pegasus, 1-2-3 Haziran 2020 tarihleri için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün belirlediği destinasyonlar çerçevesinde İstanbul Sabiha Gökçen’den karşılıklı olarak İzmir, Antalya ve Trabzon’a seferler planladı.