Pazartesi toplu ulaşım bedava

Pazartesi toplu ulaşım bedava
İstanbul'da yeni eğitim yılının ilk günü için bir dizi önlem alındı. Toplu ulaşım araçları belirli saatlerde ücretsiz hizmet verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların açılacağı 19 Eylül Pazartesi günü için bir dizi özel önlem aldı.
İstanbul’da yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı 19 Eylül’de toplu ulaşım araçları 06.00-14.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, toplu ulaşımda ek seferler konulduğunu belirterek, ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istediğini kaydetti.

ALINACAK DİĞER ÖNLEMLER

İBB’den yapılan açıklamada yarın trafikte yaşanabilecek sorunları en aza indirmek amacıyla alınacak önlemler şöyle sıralandı.

“Okulların açıldığı gün toplu ulaşım araçları 06.00 -14.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek. Ağır tonajlı araçlar, okulların açılış haftasında 06.00-10.00 saatleri arası trafiğe çıkamayacak. Şantiyelerde ve yollarda okulların açıldığı hafta çalışma yapılmayacak. Devamı zaruri çalışmalar için 22.00 – 05.00 saatleri arasında gece vardiyası uygulanacak. Kazalar için trafikte çok sayıda çekici hazır bulundurulacak. Trafiğe çıkacak 5 bin 361 okul servisi İSPARK otoparklarından pazartesi günü ücretsiz yararlanacak. Metro, tramvay, metrobüs,otobüs ek seferleri sayesinde 755 bin yolcu toplu ulaşıma yönlendirilecek ve 500 bin aracın trafiğe çıkmaması sağlanacak. Trafik akışını sağlamak için bin 570 polis görev yapacak. İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesi’nde yaklaşık bin personelle görev yapacak. İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda bin zabıta memuru trafiğin sağlıklı işlemesine yardımcı olacak.”