PCR testi zorunluluğu geldi tam yüzde 50 azaldı

PCR testi zorunluluğu geldi tam yüzde 50 azaldı
Uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğunda aşı olmayanlardan PCR testi şartı istenmesi nedeniyle otogarlarda yolcu sayısı yüzde 50 azaldı. Firmalar, bilet almaya gelen aşısız veya PCR testi yaptırmayan yolculara bilet satmadı.

Şimdiye kadar Allah’a emanetmiş

Korona virüs salgını önlemleri kapsamında bazı faaliyetler için PCR testi uygulaması devreye alındı. Bunlardan biri de uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğunda aşı olmayanlardan PCR testi istenmesi oldu.

Karar sonrası, hem çift doz aşısını yaptırmamış hem de PCR testi göstermeyen vatandaşlara bilet satışı yapılmadı. Bu durum, yolcu sayısını yüzde 50 oranında düşürdü.

Gelen yolcular yetkililer tarafından test olmaları için hastanelere yönlendirilirken, hareket eden otobüslerde de yolcu sayısının az olduğu gözlendi. Vatandaşların çoğu uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

6 EYLÜL''DE UYGULANMAYA KONDU

Korona virüs önlemleri kapsamında 6 Eylül Pazartesi gününden itibaren korona virüs aşısı yaptırmamış kişilerden toplu ulaşım araçlarıyla şehirler arası seyahat yaparken negatif sonuçlu PCR testi istenmesi kararlaştırılmıştı.

İlgili Haberler