Pegasus Hava Yolları'ndan kaza açıklaması

Pegasus Hava Yolları'ndan kaza açıklaması
Pegasus Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane, 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan uçak kazasıyla ilgili açıklamalarda bulunurken gözyaşlarını tutamadı. Nane, kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, "Kara kutu cihazları alındı. Hep birlikte kayıt raporunun çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda uçaklarının pistten çıkmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Genel Müdür Nane, kazanın detaylarını anlattığı toplantıda gözyaşları tutamadı.

Kazanın ardından Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı yetkililerin çalışmalarını devam ettirdiğini ifade eden Mehmet Tevfik Nane, "Bu zorlu süreç bizler kadar tabii ki yaralanan misafirlerimiz çalışanlarımız vefat eden yolcularımızın yakınları için de zor bir süreçtir. Ulaştırma Bakanlığımıza bağlı yetkililer çalışmalarını devam ettirmekte. Kara kutular alındı emniyet altına koyuldu onların deşifresi çalışmaları başlatıldı" ifadelerini kullandı.

1b64e5405747ce6068187ef0dfa213cf.jpg

"TÜM PİLOTLARIMIZ RİSK VARSA..."

Şirket olarak tüm pilotları risk olduğu zaman pisti pas geçmeleri konusunda uyardıklarını ifade eden Nane, "Şirketimizin yıllık bazda skorları AB standartları üzerindedir. Tüm pilotlarımız risk varsa pas geçmeleri için uyarılıyor. Bu uygulamalar sözde değildir. Uçaklarımız genç uçaklardır. Bakımları birebir regülasyonlarla uyum içinde takip edilir. Bu tür olaylar birçok faktörün bir araya gelmesinden oluşmaktadır. Bundan sonraki işimiz yara sarma dönemidir. Bu acıdan elimizden geleni yapmayı kendimize görev olarak edindik. Şu noktada soru alacak bir konumumuz da durumumuz da yok. Arkadaşlarımızla hastaneye gideceğim. Elimdeki tüm bilgileri paylaştım" dedi.

Yaşanan kazanın ardından Pegasus Genel Müdürlüğü'nde 3 kriz merkezi kurulduğunu vurgulayan Nane, "Süreci en etkin şekilde atlatabilmek için otoritelerle birebir irtibatla çalıştık. O nedenle de bildiğiniz gibi sivil havacılık, regülasyonları ve kuralları diğer sektörlere göre çok daha katı olan bir sektördür. Kaza gerçekleştiği andan itibaren otoritelere geçer. Biz de buna uygun olarak süreci yönetiyoruz" ifadelerini kullandı.

"HİÇ KOLAY DEĞİL"

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda ve Pegasus Genel Müdürlüğünde 3 kriz merkezi kurulduğunu ve basın toplantısına gelmenin kolay olmadığını ifade eden Nane, "Buraya gelmek hiç kolay değil özellikle can kaybı ve hasarın, yaralanmaların olduğu noktada çıkıp konuşmak hiç kolay değil. Ama bundan sonraki ana işimiz bu yaraları sarmak için bize düşen ne görev varsa yapmaktır. Ekiplerimiz sürekli vefat eden ailelerimizi, hastanedeki yaralarımızı kontrol etmektedir. Süreç ilerledikçe gelen bilgiler bizlere de iletilecek, sizlerle de resmi sitelerden paylaşılacaktır" şeklinde konuştu.

cdd02f18e9ed491cd70f3eeeadf7f89a.jpg

İlgili Haberler