Pek çok ünlü isim, Kobe Bryant ile aynı kaderi paylaştı

Pek çok ünlü isim, Kobe Bryant ile aynı kaderi paylaştı
Efsane basketbolcu Kobe Bryant’ın hayatını kaybetmesi sonrası uçak ve helikopter kazalarında hayatını kaybeden ünlü isimler yeniden gündeme geldi.

Los Angeles Lakers forması ile oynadığı 20 sezonda 5 şampiyonluk kazanan, NBA tarihinin en skorer 4. Oyuncusu olan ve tüm sporseverlerin en sevdiği isimlerden biri olan Kobe Bryant’ın helikopter kazasında kızı Gigi ile hayatını kaybetmesi bütün dünyada şok etkisi yarattı. Kobe’nin ölümü daha önce uçak e helikopter kazalarında ölen ünlü isimleri yeniden gündeme getirdi.

Uçak ve helikopter kazalarında ölen isimler arasında çok sayıda sporcu, müzisyen ve iş adamı bulunuyor.

Daha önce uçak ve helikopter kazalarında hayatını kaybeden bazı ünlü isimler şöyle:

15 Ekim 2019 Eski Amerikalı profesyonel otomobil yarışçısı olan ve elde ettiği toplamda dokuz şampiyonluğu ile NASCAR Yarışlarını en fazla kazanan ikinci yarış pilotu olan Mike Stefanik, Connecticut yakınlarında geçirdiği bir uçak kazasında 61 yaşında öldü.

21 Ocak 2019 Arjantinli futbolcu Emiliano Sala, içinde bulunduğu uçağın Manş Denizi yakınlarında düşmesi sonucu 29 yaşında yaşamını yitirdi.

25 Aralık 2016 Dünyaca ünlü Kızıl Ordu Korosu'nun üyelerinin de içinde bulunduğu Tupolev 154 tipi askeri uçak düştü. Uçakta 64 Kızıl Ordu Korosu üyesi de dahil 92 kişi yaşama veda etti

28 Ağustos 2016 Amerikalı şov yıldızı Darrell Ward cessna 182 tipi uçağının düşmesi sonucu öldü

10 Nisan 2010 Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski'nin uçağı Rusya'nın Smolensk havalimanına yaklaşırken düştü. Kazada Kaczynski, eşi ve merkez bankası başkanı, genelkurmay başkanı da dahil 96 kişi yaşamını yitirdi.

16 Eylül 2007 Eski dünya ralli şampiyonlarından İskoç pilot Colin McRae helikopter kazasında hayatını kaybetti.

27 Haziran 2001 Oklahoma State Üniversite Basketbol Takımı’nın içinde bulunduğu Beech King Air uçağı kaza yaptı. Kazada 6 basketçi öldü.

14 Ocak 1996 Ünlü müzisyen Onno Tunç uçak kazasında yaşamını yitirdi.

27 Ağustos 1990 Amerikalı blues şarkıcı ve gitarist Stevie Ray Vaughan, Chicago’ya gitmek üzere bindiği helikopterin tepeye çarpması sonucu öldü.

6 Şubat 1958'de İngilizlerin dünyaca ünlü futbol kulübü Manchester United'ı taşıyan çift pervaneli uçak Münih'te inişe geçtiği sırada önce havaalanı duvarına sonra da bir eve çarparak infilak etti. Kazada 21 kişi hayatını kaybetti, 7'si United'lı futbolcuydu. Bir futbolcu da kazadan 15 gün sonra hayatını kaybetti.