Pelikan medyasında Erdoğan giderse telaşı

Pelikan medyasında Erdoğan giderse telaşı
1 Mayıs 2016’da yayınlanan, ‘Pelikan Dosyası’ ile adını duyuran, kuzguncukta bulunan bir yalıda faaliyetlerini sürdürdüğü iddia edilen ve adeta devlet içinde devlet gibi hareket eden bir gurup.

Nasıl ortaya çıktılar

“Pelikan Dosyası" adıyla Wordpress'te açılan bir blogda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair iddialar ortaya atmış ve medyada geniş yer bulmuştu. Yazıda, Erdoğan için "Reis", Davutoğlu için ise "Hoca" olarak söz ediliyordu. Pelikan dosyasının Cem Küçük, Cemil Barlas, Hilal Kaplan, Haşmet Babaoğlu ve Melih Altınok tarafından hazırlandığı iddia edilse de isimler hakkında kesin bilgi yok. Bu bildiriyi yayınladıktan sonra seçilmiş Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu istifa ettirip, Binali Yıldırım’ın başbakan olmasını sağladılar.

Pelikan Bildirisinden sonra AKP içinde giderek güç kazanan ve itibar gören bu gurup, rakiplerinin telefonlarını dinleyebiliyorlar, her türlü bilgiye kolayca ulaşıyorlardı. AKP içinde herkesi itibarsızlaştırıp tasfiye edebiliyorlardı.

YALAN YANLIŞ BİLGİLERLE HALKI YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR

Hiçbir ahlaki kural tanımayan ve tek merkezden düğmeye basılmış gibi bir anda sosyal medya ve ulusal internet sitelerine yalan yanlış bilgiler servis ediyor, WhatsApp mesajları ile halkı yönlendirmeye çalışıyorlar.

En sık kullandığı hesaplar, Günün yalanları, HDP gerçeği, Taze Mazi, Kesin Bilgi Ekibi, Demokrasi Günlük, Tam Olsun, Utanç Günlüğü, FETÖ Gerçekleri gibi hesaplar.

Başlarında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kardeşi Serhat Albayrak'ın olduğu, Süheyb Öğüt'ün koordinatör olarak görev yaptığı ve eşi Hilal Kaplan'ın da ekibin iç işleyişinden sorumlu olduğu iddia edilen gurubun kuruluş amacı ise gayet masumane. 'AK Parti'nin sosyal medya ekibinin oluşturulması'

Pelikancılarla çalışan ve daha sonra ekipten ayrılan Fırat Erez’in anlattıklarına göre "Pelikan grubunun resmi yayın organı Sabah gazetesidir. Sabah gazetesinin bağlı olduğu grubun başında ise Serhat Albayrak vardır. Serhat Albayrak'la Berat Albayrak'ın hacklenen maillerinde grubun kuruluşu için yapılan pazarlıklar, görüşmeler ortaya çıkmıştı. İşin başında kimin olduğunu buradan anlayabiliriz" ifadelerini kullandı. Daha sonra Hilal Kaplan ile tartışma sonucu gruptan ayrılan Erez aslıda AKP’li değil eski solcu olduğunu da söylüyor.

"Pelikancılar" hakkında, eski AKP milletvekili Aydın Ünal, "AKP’yi içeriden çökertmeyi gaye edinen örgüt” ifadesini kullanması ise düşündürücü.

AKP ve hükümet içinde etkili olan bu grubun ‘’devlet içinde devlet’’ olarak tanımlanması ise ellerindeki gücün büyüklüğünü anlatmaya yetiyor.

Pelikancıların, İktidar nimetleri ve rant için yapmayacakları hiçbir şey yok. Finans kaynakları ve nereden beslendikleri ise artık sır değil. Bu grubun amacı ise Erdoğan sonrası için damada alan açmak.

Demokrasi ve adaletin işlediği bir ülkede bunların işledikleri suç neredeyse müebbetlik. Çıkarları için her türlü ahlaksızlığı yapmaları, ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak istemelerinin sebebi ise işledikleri suçun ne kadar büyüklüğünü bildiklerinden kaynaklanıyor.

Hukukçulara göre; "Demokratik hukuk devletinde, anayasal kuralların dışında iktidar değişikliğini hedefleyen her türlü faaliyetin paralel devlet yapılanması olduğuna şüphe yoktur herhalde?"