Pelikancılar HSK'ya da mı sızdı?

Pelikancılar HSK'ya da mı sızdı?
Hâkim Ali Haydar Yücesoy hakkında, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun Pelikancılardan arındırılması gerektiğine yönelik paylaşımı dolayısıyla soruşturma başlatıldı.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na "İstanbul Grubu/Pelikan Çetesi" adlı gurubun sızdığı iddialarına ilişkin paylaşımda bulunan Afyonkarahisar'da görevli hakim  Ali Haydar Yücesoy hakkında soruşturma başlatıldı.

Yücesoy, Twitter üzerinden bir paylaşımda "HSK, içine sızdığı ve etkin olduğu iddia edilen ‘İstanbul Grubu/Pelikan Çetesi’ gölgesinden arınmadan, yasak soruşturma prosedürünü işletmeden atama, v.b. tasarruflarda bulunmayı ertelemelidir. O soruşturmayı kimse istemeyecekse ‘bu grubun kurbanları’ olarak biz talep ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Paylaşımın ardından Hâkim Ali Haydar Yücesoy hakkında; HSK Yüksek Kurulu Birinci Dairesi’nin 4 Kasım tarihli kararı ile kurul başkanının 6 Kasım tarihindeki ‘olur’u ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 8 Kasım sayılı görev yazıları uyarınca inceleme başlatıldı. İncelemenin sonrasında da Ali Haydar Yücesoy hakkında soruşturma başlatıldı. 4 Aralık tarihli yazı ile Hâkim Ali Haydar Yücesoy’un 10 gün içerisinde savunmasını yazılı olarak sunması istendi.

İlgili Haberler