Pelikancılar kabine değişikliği için düğmeye bastı!

Pelikancılar kabine değişikliği için düğmeye bastı!
AKP’de Pelikancıların Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü hedef alması, daha önce aralarında rekabet olduğu iddia edilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı birbirine yakınlaştırdı.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

AKP'de yeni kurulacak partilerle ilgili istifalar devam ederken, teşkilat içerisinde ise bambaşka bir kavga var. AKP kulislerinde, öteden beri çekişme halinde olduğu bilinen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Pelikancıların Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü hedef almasıyla yakınlaştığı konuşuluyor.

Partili bir kaynağın aktardığına göre, AKP’de parti içi güç mücadelesi ve çatışmalar giderek daha da derinleşiyor. Pelikancıların ilk hedefinin kabinede kendi istedikleri şekilde bir değişikliğin gerçekleşmesi olduğu öne sürüldü. Böyle bir durumda, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın koltuğunu devretmesinin kesin olduğu belirtildi. İstanbul seçimlerinin yenilenmesinde önemli rol oynadığı belirtilen Pelikancıların TBMM’nin yeni yasama yılının açılışını bekledikleri ve kabinede kendi istedikleri yönde bir değişiklik için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı etkilemeye çalışacakları iddia edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ise, kabinede değişiklik düşüncesine sıcak baktığı ve Albayrak ile yaşadıkları çekişmeyi şimdilik rafa kaldırdığı iddia edildi.

seçimlerin ardından ise, Berat Albayrak ve ekibi, alınan yenilginin temel nedeninin Soylu’nun tavır ve söylemleri olduğu doğrultusunda rapor hazırlamışlardı. Soylu cephesi ise seçim sonrası, başarısızlığı Albayrak ve ekibine yüklemişti.

İlgili Haberler