"Pelikandan rahatsız bakanlar var"

"Pelikandan rahatsız bakanlar var"
Yerel seçimlerde aldığı yenilginin ardından kaos sürecine giren AKP'de, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın parti kurma çalışmalarıyla başlayan ayrışmanın yanında, Pelikan krizi de giderek büyüyor.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlardan Ali Babacan’ın parti kurma çalışmalarıyla kopuşların başladığı AKP’de, “Pelikan” adı verilen yapı yeni bir ayrışma alanı oluşturdu. Partinin ve ülkenin gidişatından rahatsızlık duyan bir grup milletvekilinin "Pelikana" karşı mücadele başlatma kararı aldığı iddia edildi.

Partinin yönetim tarzından ve genel siyasi iklimden rahatsızlık duyan bir grup milletvekili, Pelikan olarak adlandırılan yapıya karşı harekete geçme kararı aldı. Söz konusu grubun içerisinde partinin üst düzey yönetiminden bazı isimlerin de olduğu belirtildi.

AKP’li kaynaklar, yerel seçimler sonrasında Erdoğan’dan beklenen değişim adımlarını Pelikancıların engellediğini ifade ederken, söz konusu yapıya karşı mücadele edecek grubun partideki yanlışlar ve atılması gereken adımlar ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir rapor sunacakları iddia edildi.

“PELİKANDAN RAHATSIZ BAKANLAR VAR”

AKP kaynakları, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kabinenin adeta gölge başkanı gibi davrandığını ve hem bu durumdan hem de Pelikan adlı yapıdan rahatsız olan bakanların da olduğunu ifade etti.

Partide Pelikan tedirginliği yaşandığını ifade eden kaynaklar, “Bu grup parti içerisinde parti haline geldi. Üst düzey isimler bile bu Pelikan’ın hedefi olmaktan çekindiğinden her şeyi konuşamıyor. Herkes herkesten şüpheleniyor. Pelikan grubu Erdoğan sonrasına hazırlanıyorlar. Partinin tamamen kendilerine kalmasını hedefliyorlar. O yüzden kendilerine engel gördükleri her ismi, pasifleştirmeye ya da uzaklaştırmaya çalışıyorlar” iddiasını öne sürdü.

İlgili Haberler