Pentagon'da flaş değişiklik

Pentagon'da flaş değişiklik
ABD Başkanı Trump, Savunma Bakanlığı'nda geçici görev yapan Patrick Shanahan'ın ailevi durum nedeniyle görevini daha fazla yapmak istemediğini açıkladı.Shanahan, S-400'ler ile ilgili Türkiye'ye uyarı mektubu yazması ile gündeme gelmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanlığı'nda geçici görev yapan Patrick Shanahan'ın ailevi durum nedeniyle görevini daha fazla yapmak istemediğini açıkladı. Trump, yeni Bakan Vekili olarak Mark Esper'i açıkladı.

Durumu Twitter’dan paylaşan Donald Trump, Shanahan’a bugüne kadar harika bir iş yaptığını söylediği açıklamasında, “Pat’e inanılmaz hizmeti için teşekkür ederim” dedi.

Trump yeni Savunma Bakanı adayı olarak Ordu Sekreterliği görevini yürüten Mark Esper’i ilan etti.

Trump açıklamasında, “Mark’ı tanırım. Fantastik bir iş yapacağına şüphem yok” ifadesini kullandı.

S-400 MEKTUBUNU KALEME ALMIŞTI

Patrick Shanahan, son günlerde Türkiye ile ABD arasında yaşanan S-400 gerilimi sırasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a gönderdiği uyarı mektubuyla gündeme gelmişti.

Shanahan’a yanı veren Akar “Mektupta müttefiklik ruhuna uygun olmayan üslup ve yaklaşımdan duyulan rahatsızlık yeniden vurgulanmış, bilinen görüşlerimiz ve önerilerimiz detaylı olarak aktarılmıştır. Karşılıklı saygı ve dostluğa dayalı bir şekilde diyaloğun sürdürülmesinin ve sorunlara uygun bir çözüm bulunmasına yönelik çalışmalara devam edilmesinin önemi ifade edilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.