Pereira:Resmen katliam

Pereira:Resmen katliam
Portekizli teknik adam, “Maçın kritik anlarını hakem belirledi. İlk gol ofsayt, ikinci gol hakem hatası. Bu maçtaki hakemin seviyesi bu olmamalıydı. Maçın hikayesi bundan ibaret” sözleriyle katliam vurgusu yaptı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Braga'ya elenmelerini maçı katleden Hırvat Hakem İvan Bebek'e bağladı. Yayıncı kuruluşa konuşan Portekizli teknik adam UEFA'da bu turdaki hakem seviyesinin bu olmaması gerektiğinin altını çizdi. Pereira, "Maçın kritik anlarını hakem belirledi. İlk gol ofsayt, ikinci gol hakem hatası. Bu maçtaki hakemin seviyesi bu olmamalıydı. Avrupa Ligi'nde, böyle önemli bir turda hakem belirlememeli. Futbol böyle bir oyun. UEFA seviyesinde bile maalesef bunlar yaşanabiliyor. Maçın hikayesi bundan ibaret" dedi.

Derbiyi etkilememeli

Vitor Pereira, Braga'ya karşı bu skandal hakem hatalarıyla elenmenin Galatasaray derbisini nasıl etkileyeceği sorusuna, "Galatasaray maçını etkilememeli bu skor. Saha içerisinde çok fazla hata vardı. Olmayan penaltı, ofsayt vardı. Daha sonra risk almak zorundaydık ve sonuç bu hale geldi" diye konuştu.

Hızlı şekilde dönüş

Vitor Pereira, basın toplantısında ise yine hakemin skandal kararlarına vurgu yaptı. İlk golle ilgili "Bir pozisyon yarım metre veya 1 metre ofsaytsa ofsayttır" diyen Fenerbahçe teknik direktörü, penaltı pozisyonu için ise, "Oyuncumun elleri vücuduna yapışık. Buna nasıl penaltı verebilirsin" diye isyan etti. Kritik derbi hakkında Pereira, "Bir an önce hızlı bir dönüş yapmalıyız bu maçtan. Psikolojimizi düzeltmeliyiz. Artık önümüzde lig ve kupa var.Bunlara konsantre olmalıyız. Önümüze bakacağız" ifadelerini kullandı.