Peşmerge Barzani ile PKK arasında kirli ittifak

Peşmerge Barzani ile PKK arasında kirli ittifak
Türkiye’nin yanında gibi görünen Peşmerge Başı Barzani’nin PKK ile kirli bir ittifak içinde olduğu ortaya çıktı. PKK’nın ele başlarından Karayılan, Barzani’nin kendilerine selam söyleyerek işbirliği yapmak istediğini açıkladı.

PKK’ya yakınlığıyla bilinen Kurdsat News televizyonuna açıklamalarda bulunan örgütün ele başlarından Murat Karayılan, Mesud Barzani’nin kendilerine selam söyleyerek, belirli bölgelerdeki işbirliğini kuvvetlendirmek istediğini söyledi. 

SAYIN BARZANİ SELAM GÖNDERDİ

Karayılan PKK'nın Irak'ta Şengal'den çıkması talebinin KDP tarafından kendilerine söylenmediğini söylerken "Orada gerilla ve peşmerge de var, yan yana duruyorlar. Öyle bir sorun yok göz önünde" dedi. 

Karayılan, "Bakın söyleyeyim. Şengal katliamı zamanında güçlerimiz müdahale etti ve Şengal’e girdi. Bundan 4 gün sonra sayın Mesut Barzani selam gönderdi ve bize ‘Şengal’de gücünüz var mı’ diye sordu ‘biz de evet var’ dedik. Daha sonra bir grup peşmergeyi bizim arkadaşların yanına göndermek istediklerini ve imkan yaratmamızı  ilettiler ve biz de uygun gördük. Böylece arkadaşların yanına gönderdik. Hatta oradaki halkımız buna rıza göstermediler ama biz ulusal ordu ve birlik için olumlu kapsayıcı yaklaştık" ifadelerini kullandı

İlgili Haberler