Peşmerge, TSK'yı Musul'da istemiyor

Peşmerge, TSK'yı Musul'da istemiyor
Türk silahlı kuvvetlerinin Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yaptığı operasyonlardan rahatsız olan peşmerge komutanı Hamid Efendi, "TSK Musul'a girmesin" açıklaması yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın Musul bölgesindeki Başika Kampı’na takviye yaptığı iddia edilirken, bu savları reddeden Başika Cephesi Peşmerge Komutanı Hamid Efendi, “Türk askerinin planlanan Musul operasyonuna katılmasını istemediklerini” söyledi.

TSK’nın Cumartesi günü  Musul’un bölgesindeki Başika Kampı’na yeniden asker takviye ettiği iddiası ile ilgili olarak Rudaw’a konuşan Hamid Efendi, “Başika’ya herhangi bir asker takviyesi yapılmadı” dedi. Efendi, “Açıkçası biz PKK ve Türk askerinin Musul operasyonuna katılmasını istemiyoruz. Çünkü her iki güç de bölgede sorun teşkil edecektir” ifadelerini kullandı.

Rudaw haberinde, “Sünni Heşdi Vatani gücününün eğitimi için 2,5 yıldır Başika Kampı’nda bulunan Türk birliğine en son 4 Aralık 2015’te takviye yapılmıştı. Türk askerlerinden oluşan birliğin ağır silahlarla Başika bölgesinde bulunan karargaha yerleşmesi Bağdat-Ankara hattında gerginliğe neden olmuştu. Türkiye, tepkiler üzerine yaptığı askeri yığınağı başka bölgelere kaydırmıştı” dedi.