Petrol fiyatları düştü, benzin ve motorinde indirim olacak mı?

Petrol fiyatları düştü, benzin ve motorinde indirim olacak mı?
Çin'de ortaya çıkan corona virüs nedeniyle küresel düzeyde petrol fiyatlarında düşüş yaşanırken, Türkiye'de de benzin ve motorin fiyatlarında indirime gidilmesi bekleniyor. Peki benzin ve motorinde indirim olacak mı, benzin kaç TL ucuzlayacak?

Ölümcül corona virüs, piyasalara, cuma gününün ardından haftanın ilk iş gününde ikinci “ölümcül vuruş”u yaptı. Brent petrol, 30 dolara kadar geriledi. Uluslar arası piyasalarda benzin ve motorin fiyatları da düştü. Bugün ürün fiyatları ve dolarda yukarı yönlü olağanüstü bir hareketlilik yaşanmazsa salı gecesi benzinde 70, motorinde 60 kuruş indirim hesaplanıyor.

Habertürk'te yer alan habere göre, net rakamlar yarın sabah belli olacak.

Bu gelişmeye bağlı olarak küresel ölçekte emtia fiyatları, eşine az rastlanacak biçimde olağanüstü düzeyde düşüyor. Brent petrol… Brent petrol, geçen haftayı 45 dolarla kapattı. Piyasalar açıldığında 30 dolara kadar indi. Sonra bir miktar artış gösterdi, halen 33 dolar düzeyinde seyrediyor.

BAKAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüşün ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin petrol piyasasında oturmuş bir fiyatlama mekanizması olduğunu belirten Dönmez, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ham petrollerdeki ve diğer maliyetlerdeki değişimin hangi oranlarda pompaya yansıyacağını belirlemiş durumda. Mekanizmayı arkadaşlar çalışıyorlar, açıklayacaklar" dedi.