Peynirciden pırlantacıya

NTV'de, "Ekonomi stüdyodan çıktı sokağa indi" sloganıyla Çarşı-Pazar programını hazırlayan Berfu Güven'in İstanbul'un en pahalı marketlerine gitmekten vazgeçtiğini görünce yiyecek fiyatlarının şirazesinden çıktığını anladık.

Buralardaki gıda maddeleri sanki mücevher gibi pahalı olunca rotasını değiştiren Güven önce pırlanta imalathanesine sonra da mobilya üretici ve satıcısına gitti.

***

Kanalların diğer üzerinde durdukları konuların başında şüphesiz korona virüsle ilgili gelişmeler. Korona salgını, olimpiyatlara ev sahipliği yapacak Japonların da baş gündemi.Yabancı dilde yayın yapan bir ekranda seyrettim. Japon Olimpiyat Komitesi Başkanı ile Tokyo Valisi'nin demeçleri endişe vericiydi. Pandemiye rağmen hala olimpiyatlardan ümit kesmemişler.

Konuşulanlardan anlaşıldığına göre iş, vakti saati geldiğinde bir dramaya dönüşecek. Bana öyle geliyor ki toplu intiharlara hazır olalım. Eğer olimpiyatlar yapılamazsa en az 3 Japon yöneticinin harakirisine tanık olunabilir.

***

Uzun bir süredir ara vermişti. Turgay Yılmaz yeni tespit ve iğnelemelerini yolladı:

**Korona virüs salgınında işimiz Allah'a kaldı. Önlem alması gereken herkes seyirci konumunda.

**Toplumsal seviyeyi yüksetmek için öğretmen-öğretim üyesi seviyesi yükseltilmeli. Suyun başı burası.

**Diyanet'e aktarılan kaynaklar toplumsal seviyede kullanılabilir mi?

**Ekonomik veriler, kim ne derse desin pazarın verileriyle örtüşmüyor. İnanmıyorsanız, buyrun çarşı pazara.

**İşsizlik ve hayat pahalılığı mevcut ekonomik politikalarla çözüme ulaşmayacak gibi görünüyor.

**Elmasın içindeki azot miktarı ne kadar az ise değeri artar. Bizim nadir elmasımız Mustafa Kemal Atatürk'tür. Gereksiz tartışmalara cevabımız bu olsun.

**Davutoğlu, "3 gün konuşsak 3 ay nefes alamazlar" demiş. 3 gün değil 3 asır konuşsa hiç bir şey olmaz.

**Adam otomobil kullanırken aynı zamanda cep telefonuyla konuşuyor. Yayayı eziyor. 1 gün bile hapis yatmıyor. Devlet Bahçeli idam yerine trafik suçlarını önlemek için cezaların artırılmasını talep etsin. Toplum için daha faydalı olur.

**Tarikatlerin elindeki çocuklarımız kurtarılmalı. Devletin gücü buna yeter.

***

Muharrem Akduman neleri yeni farkedip yakaladığını bir mail mesajı ile göndermiş:

"İyi günler Burhan Bey;

Yeni sanatçılar 1-2 diziyle meşhur oluyorlar ama yaşadıkları zorluklar az değil. Örneğin Çağatay Ulusoy'a yönetmeni, "Yeni filmin için 100 kiloya çıkacaksın" demiş. O da70 kilodan 100 kiloya çıkmış.

Bir magazin programında konuk doktorun tepkisi çok çarpıcıydı:

-Bu bir cinayettir. 30 kilo ver, 20 kilo al... Böyle şey olur mu? Hiç bir şey olmasa metobolizma bozulur, diyabet hastası olur.

Anlayın dizi uğruna insan sağlığına verilen değeri... Sevgilerimle."

En güzel magazin

Sokak Kuşu, bu defa güzel bir işe imza attı. Amasra'ya gittiler. Barış Akarsu'nun köyünü buldular. Oradan güzel görüntüleri ekrana taşıdılar. Merhumun evinde babasıyla görüşüp söyleşi yaptılar. Amasra'nın girip çıkmadık yerini bırakmadılar.

Daha dün gibi hatırlıyorum; bir seçim gezisinde uğradığım Amasra muhteşem hale gelmiş. Herkese tavsiye ederim.

Günün sözü:

Tok karınla daha iyi düşünülür. Erasmus

 

Yazarın Diğer Yazıları