Pfizer BioNTech aşısında büyük şüphe. Alman medyası gizli belgelere ulaştı

Pfizer BioNTech aşısında büyük şüphe. Alman medyası gizli belgelere ulaştı
Avrupa Birliği'nin Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği aşıya, geleneksel yöntemlerle üretilen aşıları tercih etmek istemeleri nedeniyle sıcak bakmadığı iddia edildi.

Pfizer BioNTech aşısında büyük şüphe. Alman medyası gizli belgelere ulaştı

Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci tarafından kurulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği aşıya, AB üyesi ülkelerin çeşitli nedenlerle sıcak bakmadığı iddia edildi.

GİZLİ BELGELERE ULAŞILDI

Alman Süddeutsche gazetesi, WDR ve NDR televizyon kanallarının ulaştığı gizli belgelere dayandırdıkları haberde, nedenler arasında, şirketin fazla sorumluluk almak istememesi, eksi 70 derecede muhafaza edilmek zorunda olması ve yeni mRNA teknolojisi kullanmak yerine geleneksel yöntemleri tercih etmeleri gösterildi.

ŞÜPHEYLE BAKIYORLAR

Alman Süddeutsche gazetesinin haberinde, geçen yılın ekim ayına kadar uzmanların mRNA teknolojisine çok şüpheyle yaklaştıkları vurgulanırken geleneksel yöntemlerle üretilen aşıların tercih edilmesi tavsiyesinde bulunulduğu iddia edildi.

Ayrıca haberde BioNtech aşısının diğer aşılara kıyasla daha pahalı olmasının da ilk başta tercih edilmemesinde etkili olduğu kaydedildi. Bu kapsamda Avrupa Birliği'nin aşı siparişi vermede geciktiği ve bu nedenle kamuoyunda yoğun eleştiri aldığını da vurgulandı.

ANKETLERDE MEMNUNİYET AZALDI

Öte yandan, Yougov araştırma şirketi tarafından yapılan ankette, Almanların hükümetin koronavrirüs kriz yönetiminden memnuniyetinin her geçen gün azaldığı tespit edildi. Ankette, Almanların geçen yıl nisan ayında yüzde 67'sinin kriz yönetiminden memnun olduğunu ifade ederken, bu oranın şu anda yüzde 50'ye düştüğü kaydedildi. (AA)