Pınar Gültekin’in babası isyan etti. Bir babaya bu yapılır mı?

Pınar Gültekin’in babası isyan etti. Bir babaya bu yapılır mı?
Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından katledilen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'e ilişkin davada katile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası haksız tahrik indirimiyle 23 yıla düşürüldü. Gültekin’in babası duruma isyan ederek, “Ben artık isyan ediyorum, isyanım öyle büyük olacak ki 10 yıl herkes tarafından konuşulacak.” dedi.

Muğla''da Pınar Gültekin''in Cemal Metin Avcı tarafından öldürülmesine ilişkin davada sona gelindi. Saat 13.00''te başlayan duruşmaya katil zanlısı Cemal Metin Avcı, cezaevinden katıldı.

Duruşmada Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı için ağırlaştırılmış müebbet, diğer sanıkların ''suç delillerini gizleme'' suçundan indirim uygulanmaksızın cezalandırılması talep edildi.

KARINCAYI BİLE İNCİTEMEYECEĞİNİ İDDİA ETTİ

Kendisinin bir karıncayı bile incitemeyeceğini iddia eden Cemal Metin Avcı, boğduktan sonra varile koyarak yaktığı ve üzerine beton döktüğü Pınar Gültekin''i ağır tahrik altında öldürdüğünü ileri sürdü.

TEPKİ ÇEKEN KARAR

Katil Cemal Metin Avcı''ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ceza haksız tahrik indirimiyle 23 yıla düşürüldü.

"BUGÜN BURADA ADALET ÖLMÜŞTÜR"

Gültekin Ailesi''nin avukatı Rezan Epözdemir, "Bugün burada hukuk ölmüştür, adalet ölmüştür. Bugün Muğla''da adalet ölmüştür" diyerek tepki gösterdi.

Epözdemir, "Diri diri yakıyor, gömüyor, bütün delilleri değiştiriyor, kimsenin inanmadığı bir kurgu savunmaya mahkeme itibar edip haksız tahrik indirimi uyguluyor" ifadelerini kullandı.

“İSYANIM ÖYLE BÜYÜK OLACAK Kİ 10 YIL HERKES TARAFINDAN KONUŞULACAK”

Gültekin''in babası Sıddık Gültekin, Tele1 yayınında "Karşı taraf maddiyat açısından daha güçlüydü. Türkiye''de adalet yok, ölmüş. Verilen cezayı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Cumhurbaşkanı hani bu işin takipçisi olacaktı? Bu, Dolmabahçe''de kadın cinayetlerine karşı verilen iftar yemeğine benzemez. Gelsin Muğla''da görsün, defalarca söyledik... Artık diyecek bir şey bulamıyoruz. Böyle adalet mi olur? Bir üniversite öğrencisini diri diri yakan birine 23 yıl ceza verilir mi? Ben artık isyan ediyorum, isyanım öyle büyük olacak ki 10 yıl herkes tarafından konuşulacak" diye konuştu.

Pınar Gültekin''in annesi Şefika Gültekin de "Hak, hukuk, adalet bu değil. Adalet Bakanı''na, Cumhurbaşkanı''na sesleniyorum. Benim kızımı diri diri yaktılar. Bütün dünya görsün, böyle olmaz. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz" diye konuştu.

 

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020 tarihinde kaybolmuş, beş gün sonra, 21 Temmuz günü de Gültekin''in cansız bedeni ormanlık bir alanda bulunmuştu.

İTİRAF ETTİ

Cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında güvenlik kameralarından teşhis edilen şüpheli Cemal Metin Avcı, "canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçlamasıyla tutuklandı. Avcı, 27 yaşındaki Gültekin''i boğarak öldürdüğünü, cesedini varile koyup yaktığını ve üzerine beton döktüğünü itiraf etti. Olayla ilgili olarak Adli Tıp tarafından hazırlanan raporda ise Pınar Gültekin''in canlı bir şekilde yakıldığı ortaya çıktı. Raporda, "Mevcut verilerle kişinin hayattayken yangına maruz kaldığının kabulü gerektiği oybirliğiyle mütalaa olunur" ifadelerine yer verildi.

Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı''ya ağırlaştırılmış müebbetten indirime giderek 23 yıl hapis, tutuksuz sanık kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan''ın ise beraatine karar verdi.

DAVA SÜRECİ

Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020''de kayboldu. Soruşturma kapsamında 5 gün sonra gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, Gültekin''i boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti.

Avcı''nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Gültekin''in kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, ''canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme'' suçundan tutuklandı. Avcı''nın kardeşi Mertcan Avcı''nın telefon sinyallerinden ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da tutuklandı.

Mertcan Avcı, 15 Şubat 2021''deki duruşmada, imza atma yükümlülüğü ve yurt dışı çıkış yasağı konularak tahliye edildi. Pınar Gültekin''in ailesinin avukatı, sanık Cemal Metin Avcı''nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eski eşi Eda Karagün ile ortağı Şükrü Gökhan Orhan''ın da ''delilleri yok etme, gizleme ve değiştirme'' suçunu işlediğini iddia ederek şikayetçi oldu.

Muğla Cumhuriyet Savcılığı, 2 Ekim 2020''de şüpheliler hakkında ek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Karara yapılan itirazın Muğla Sulh Ceza Hakimliği de kesin olarak reddine hükmetti.

Ailenin avukatı Rezan Epözdemir, Muğla Sulh Ceza Hakimliği''nin verdiği kesin kararın Adalet Bakanlığı tarafından kanun yararına bozulması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı''na başvurdu. Başsavcılık, kararı bozup 4 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmasına karar verdi. Savcılık tarafından hazırlanan yeni iddianamede, şüpheliler Selim Avcı, Ayten Avcı, Eda Karagün ile Şükrü Gökhan Orhan''ın ''kasten öldürme'' sonrasındaki zaman diliminde olay mahalline birlikte gidip, suç delillerini yok ederek gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirilip ayrı ayrı cezalandırılmaları talep edildi.

2 DOSYA BİRLEŞTİRİLDİ

Davanın 24 Ocak 2022''de görülen 9''uncu duruşmasında savcı, mütalaasını açıkladı. Savcı, Pınar Gültekin''in hayattayken yangına maruz kaldığının oy birliğiyle kabul edildiğini belirterek, Cemal Metin Avcı''nın ''canavarca hisle öldürme'' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mertcan Avcı''nın da ''suç delillerini gizleme ve değiştirme eyleminde bulunması'', Cemal Metin Avcı''nın eski eşi Eda Karagün, iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan, annesi Ayten ve babası Selim Avcı''nın da ''suç delillerini yok etmek ve gizlemek'' suçlarından cezalandırılmasını istedi.

İlgili Haberler